Fakkeltocht & Kerstmarkt 21:21 - 05/12/2017
De Fakkeltocht en Kerstmarkt van Chiro Eversheim komen er weer aan! Tijd voor een lekkere warme chocomelk en een heerlijk glaasje gluhwein of een glaasje jenever! Natuurlijk voorzien we ook iets fris.
We verwelkomen jullie graag op 17 december vanaf 17u!

We geven die dag Chirowerking van 14u30 tot 17u. Hierna zijn we niet meer verantwoordelijk voor de leden. Er wordt verwacht dat ze worden opgehaald om 17u en/of meestappen met de ouders met de fakkeltocht om daarna te genieten van een warm drankje op onze kerstmarkt.

Onze gezellige fakkeltocht loopt langs Eversem en Sint-Brixius-Rode, start om 17u en de deelname is geheel gratis. De tocht is gemakkelijk toegankelijk, ook voor kleine kinderen en voor ouders met buggy’s en duurt ruim een halfuurtje.

Hopelijk tot dan!
Gepost door: Nils Sannen

foto en film link 20:12 - 05/12/2017
In de nasleep van het kamp zijn hier nu ook de fotos van het kamp te bekijken via onderstaande link!
Geniet ervan, we kijken al uit naar het volgende kamp!

https://photos.app.goo.gl/vrcoIZ2rWstvEoEA3

ps: de kampfilm is ook nog altijd te bekijken!

https://www.youtube.com/watch?v=nv1Okhd-q78&t=938s
Gepost door: Nils Sannen

Foto en film 12:34 - 27/11/2017
Wie er niet bij kon zijn op onze foto en filmnamiddag kan via onderstaande link de film opnieuw bekijken! Iedereen dat de film al eens gezien heeft en hem nog is wilt zien, dat kan uiteraard ook!

https://www.youtube.com/watch?v=nv1Okhd-q78&feature=youtu.be
Gepost door: Nils Sannen

Foto en filmnamiddag 26/11 12:23 - 19/11/2017
Het laatste evenement is nog maar net over en het volgende komt er al aan!

Volgende week is het foto en filmnamiddag in de Muze in Meise. Iedereen welkom om ons kamp te herbeleven!
Om 14u wordt de film getoond van de meisjes, 16u de film van Chiro Plus en om 16u20 die van de jongens.

Opgepast, we geven GEEN chirowerking die dag!
Gepost door: Nils Sannen

Zondag 15 oktober 14:20 - 14/10/2017
Graag vermelden wij jullie nog een keer dat jullie kinderen morgen niet verwacht worden aan de Chiro, wel aan het Neromhof.

Alle leden worden om 13.30u aan het Neromhof verwacht.
De jongste groepen (Speelclub en Rakkers) stappen terug dus kunnen afgezet worden met de auto en weer opgehaald worden om 18u op de Chiro zelf.
De oudste groepen (Toppers, Kerels en Aspiranten) worden verwacht met de fiets tot aan het Neromhof te komen en terug te fietsen naar de Chiro, zij mogen niet rechtstreeks naar huis gaan.

Leiding zal de leden begeleiden naar de Chiro lokalen, niet naar het Neromhof zelf.

Tot morgen,
Chiro Eversheim
Gepost door: Nils Sannen

Inschrijvingen 17:58 - 11/10/2017
YES! Het nieuwe Chirojaar is van start gegaan! De leiding heeft er alvast zin in! Een nieuw chirojaar wilt ook zeggen, je opnieuw inschrijven voor de Chiro. Dit kan door op onze site door te klikken naar inschrijvingen. Vervolgens doorloop je de stappen. Pas als je ook het inschrijvingsgeld hebt betaald is je inschrijving compleet! Mogen we jullie vragen dit zo snel mogelijk in orde te brengen?

Let op: ons inschrijvingsgeld is verhoogt met €10.
Door de prijsstijgingen de voorbije jaren zijn we genoodzaakt geweest om het inschrijvingsgeld te verhogen. Hierdoor kunnen wij onze Chirowerking blijven verzekeren. Dit geld dient om spelmateriaal te kopen voor de leuke activiteiten op zondagnamiddag + elk kind is hierdoor ook verzekerd. Verder krijgt elk lid zondagmiddag een drankje (cola/fanta/plat of spuitwater).

Tip: je kan een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen, vraag dit zeker even na bij de mutualiteit waar je bent aangesloten!

Groetjes,
de leiding.
Gepost door: Nils Sannen

8 oktober 2017 13:03 - 08/10/2017
Straks is het doop en overgang! Breng dus allemaal kleren mee dat vuil mogen worden! Zeer belangrijk!

We hebben er zin in!
Tot straks!
Gepost door: Nils Sannen

Zondag 17 september 2017 10:32 - 17/09/2017
Allemaal straks terug op post om 14u30, weer een stralende dag, weer een chirodag! Speeclub en rakkers : pak je beste speelkledij mee! Toppers: kom met de fiets! Kerels : jullie leefweek begint! (info op jullie mail of de site) en aspiranten, geniet van jullie speciale dag!
GOESTING!
Gepost door: Nils Sannen

Leefweek kerels 10:11 - 17/09/2017
Beste kerels en ouders,

Zoals jullie hopelijk al weten beginnen we nu zondag om 14u30 met onze leefweek. We starten met een gewone chiro zondag en blijven vanaf dan een week op de chiro. Het is niet verplicht een hele week te blijven en ook hobby s kunnen nog steeds uitgevoerd worden maar we zouden het wel leuk vinden dat diegene die komen zoveel mogelijk aanwezig zijn.
Wat neem ik mee? Veldbed, slaapzak, gamel, bestek, voldoende kleren, boekentas en boeken, eventueel fiets om naar school te gaan (wij kunnen geen vervoer regelen om iedereen naar school te voeren)
De leefweek zal 25 euro kosten dus gelieve dit ook zondag mee te nemen. De leefweek eindigt zaterdagochtend om 10u.

Wij kijken er alvast naar uit en tot zondag,

De kerelleiding,

Jannes en Glenn
Gepost door: Nils Sannen

Diefstal en vandalisme 15:56 - 06/08/2017
Aan allen,

Sinds enkele weken wordt de Chiro belaagd door diefstallen en vandalisme. Er is een al een grote som cash gestolen, brandblussers leeggespoten en nu als laatste zaterdagnacht een raam vernield. Als leiding kunnen wij niet 24 op 24 en 7 op 7 aanwezig zijn op de Chiro. We betreuren dit dan ook ten zeerste dat individuen onze Chirowerking in gevaar proberen brengen. De politie is op de hoogte van alle gevallen en maken hier ook werk van. Mogen we aan jullie vragen als jullie iets zouden gezien hebben ons of de politie te contacteren en ook in de toekomst mee een oogje in het zeil te houden?
Tips naar de dader zijn natuurlijk zeer welkom!
Sharing is caring!

Met vriendelijke groeten,
Chirojongens Eversheim

Gepost door: Nils Sannen

Nagenieten 14:58 - 03/08/2017
Het kamp zit erop, doeme toch! Wat was het een succes. Hopelijk is iedereen aan het nagenieten van een mega-fantastisch kamp. De leiding stort zich in augustus volop in het nieuwe werkingsjaar 2017-2018 en de herexamens . We zien jullie graag terug op de Lindefeesten op 2 en 3 september en op 10 september om de laatste chirozondagen met de huidige leiding door te brengen!
Belangrijke datum om al in de agenda te schrijven. De foto en film van het kamp zal doorgaan op 26 november in de Muze te Meise!
Gepost door: Nils Sannen

Kamp 21:59 - 13/07/2017
De leiding vertrekt morgen op voorkamp om het gehele kampterrein klaar te maken voor al de leden en er een fantastisch avontuur van te maken.

Een kleine reminder voor iedereen:
De camion wordt ingeladen op 15 juli vanaf 15u. ALLE helpende handen zijn welkom, dit omdat de leiding zelf niet aanwezig zal zijn. Onze volwassen begeleider kan toch niet alles alleen doen he?

Er zullen trouwens regelmatig updates verschijnen op de site en/of de facebookpagina hoe het is in Graide. Maar herinner, geen nieuws is goed nieuws!

Tot 18 juli of voor sommigen tot 21 juli!Gepost door: NIls Sannen

Verandering data inladen camion kamp 21:15 - 29/06/2017
Beste ouders,
Het kamp komt dichterbij, yes! De leiding is volop bezig met de voorbereidingen.
Door logistieke redenen zijn we genoodzaakt om de camion 15 juli in te laden in plaats van 16 juli. Zorg er dus voor dat jullie bagage (kerels en aspi’s, eventueel de kleinste groepen ook maar die kunnen ook mee met de auto) tussen 15u en 18u wordt binnengebracht aan de lokalen.
Aspiranten, kerels EN sympathisanten worden ook vriendelijk verzocht om even een handje toe te steken om de camion in te laden. De leiding is namelijk al ter plaatse op de weide om de tenten op te zetten en we kunnen moeilijk terugkomen.
De rest van de data blijft ongewijzigd.
Nog een kleine herinnering: vergeet jullie kampgeld niet te betalen. Alle info vindt men in het kampboekje.
Moesten er nog vragen zijn dan horen we ze graag.
Gepost door: Nils Sannen

Sponsoring 21:22 - 18/06/2017
Heb jij nog materiaal dat onze Chiro weleens zou kunnen gebruiken (ook voor het kamp)? Wij zijn steeds op zoek naar sponsoring! Aarzel dus niet om ons via mail te contacteren of ons aan te spreken na een Chirozondag.
Gepost door: Nils Sannen

Kampbezoeken 21:19 - 18/06/2017
De leiding zit momenteel in de examens (de meeste toch!). We zijn ook volop bezig met alle huisbezoeken te doen voor het kamp. Moesten jullie nog geen bezoek hebben gehad, geen paniek! Jullie worden nog bezocht voor 1 juli.

Wij hebben alvast heel veel zin in het kamp!

Tot dan,

-Los Hombres de la muerte-
Gepost door: Nils Sannen

Weekend toppers 20:56 - 12/04/2017
De toppers gaan het weekend van 21 april op weekend.
Moest je geen e-mail gekregen hebben met verdere uitleg gelieve een mailtje te sturen naar
chirojongens.eversheim (at) gmail.com voor verdere info!
Gepost door: Nils Sannen

Paasontbijt 20:54 - 12/04/2017
Op zondag 16 april 2017 is weer zover! Chiro Eversheim presenteert hun jaarlijks paasontbijt in de Linde van 10u tot 14u.

Dit jaar zijn er 3 verschillende soorten ontbijten, de legendarische paaseieren zoektocht én speciaal dit jaar een detox drankje!

En wie weet val je wel in de prijzen, want de tiptiens organiseren dit jaar een tombola.

Inschrijven kan via onderstaande link (maar wie vergeet in te schrijven, is natuurlijk ook nog altijd meer dan welkom!)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSPsX02X-ooFp6_1FzS6hQLZLmW8Pm4dBFNDHOP_xAF5t-WA/viewform?usp=sf_link

Wij hopen jullie alvast te mogen verwelkomen!

Opgelet: wij geven geen Chiro deze zondag.
Gepost door: Nils Sannen

26 maart is het feest! 21:34 - 19/03/2017
26 maart, de dag dat Chiro Eversheim volledig naar nieuwe lokalen verhuisd!
Iedereen wordt uitgenodigd vanaf 16u om de feestelijke opening van de nieuwe lokalen mee te vieren.
Er wordt een hapje en drankje voorzien door Build a Wall.

De chirowerking gaat door zoals altijd. Iedereen op post om 14u30. We ronden af rond 16u om samen met ouders en leden de nieuwe lokalen te bewonderen. Vanaf 16u is er dus geen chirowerking meer en zijn ouders zelf verantwoordelijk voor de kinderen.

We hopen jullie allen te verwelkomen op deze historische dag!


Gepost door: Nils Sannen

Grote kuis nieuwe lokalen 21:28 - 19/03/2017
De laatste dagen van hard werk aan de nieuwe chirolokalen lopen ten einde. (dus iedereen kan daar nog altijd terecht indien je een uurtje wil helpen, iedereen kan er wel iets nuttig doen!).

Volgende week zouden we dinsdag en woensdag avond (vanaf 19u30) de grote kuis doen met enkele ouders van de chiroleden.
Vele handen maken licht werk, dus vandaar onze oproep naar jullie toe : al wie wil komen helpen, zelfs 1 uurtje, wij zien je graag komen!
Breng aub zelf borstel, emmer, dweil, vod, spons, handdoek, product e.d. mee (ramen, vloeren, wcs, bar, radiatoren, plinten, deuren,...alles dient een beurt te krijgen).

ALVAST BEDANKT van heel de CHIRO!
Gepost door: Nils Sannen

Xtra Muros - BELANGRIJK 10:44 - 20/02/2017
Xtra Muros komt er weer aan! Dit wil zeggen een massaspel op een andere locatie dan onze eigen Chiroterreinen.
In het kort:
Wanneer: 27 februari 2017
Waar: Aan het plein van de kerk in Grimbergen.
Hoelaat: van 13u tot 18u.
Extra: je verkleden in thema middeleeuwen is een pluspunt!
Smiddags moet je al gegeten hebben.

We hopen jullie daar allen te verwelkomen!Gepost door: Nils Sannen

Fakkeltocht & Kerstmarkt 19:15 - 07/12/2016
Welgeteld een weekje voor Kerstmis, slaan Chiro Eversheim & Build a Wall vzw opniew de handen in elkaar voor een gezellige fakkeltocht en hartverwarmende Kerstmarkt op 18 december We zijn dit jaar toe aan de vijfde editie.

Vanaf 16u kan je op de Kerstmarkt genieten van onder meer een warme chocomelk, gluhwein, jenever of iets fris! Ook voor te eten zullen er diverse standen zijn. De markt blijft geopend tot 19u.

De gezellige fakkeltocht loopt langs Eversem en Sint-Brixius-Rode, start om 17u en de deelname is geheel gratis. De tocht is gemakkelijk toegankelijk, ook voor kleine kinderen, ouders met buggys ed en duurt ruim een halfuurtje.

De opbrengst van de markt gaat integraal naar de verbouwing van het betonnen pand tot 9 nieuwe chirolokalen voor de oudste afdelingen en d Plus werking!Heb je zin om een handje toe te steken op de markt? Tof, dat kan zeker! Geef ons gerust een seintje via aan de leiding, site of facebook!


Tot dan!
Gepost door: Nils Sannen

11.11.11 16:24 - 04/11/2016
Chiro Eversheim zet zich mee in voor het goede doel!
Ouders en sympathisanten gingen met het kookgerief van de Chiro aan de slag om lekkere soep te maken voor 11.11.11. Indien je in de wijk woont, komt de Chiro deze soep zaterdag aan je deur afzetten voor 5/liter. Indien je niet in de wijk woont, kun je soep komen afhalen op C. Adenauerlaan 4, 1860 Meise!
Gepost door: Nils Sannen

Foto en film 16:25 - 29/10/2016
NIET VERGETEN!
Morgen is het foto en film! Iedereen kan en mag de film van de meisjes komen bewonderen vanaf 14u en MOET de film van de jongens komen bewonderen vanaf 16u!
Als jullie graag de film hebben neem dan zeker een USB stick mee!
WE GEVEN GEEN CHIROWERKING AAN DE LOKALEN.
Iedereen is welkom in de Muze te Meise.
Groetjes,
Leiding Chiro Eversheim.
Gepost door: Nils Sannen

inschrijvingen 16:28 - 12/10/2016
Zondag zijn we er weer stevig ingevlogen, met voor sommigen een nieuwe groep en nieuwe leiding! Dit wil ook zeggen dat leden zich (opnieuw) dienen in te schrijven (zowel op de site alsook de betaling) Alle info vindt u terug in het gele boekje dat de leden zondag hebben meegekregen.
We vragen jullie dit zo snel mogelijk in orde te brengen zodat deze administrative rompslomp zo snel mogelijk kan afgesloten worden.

Moesten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om een berichtje te sturen via onze facebookpagina, via het e-mailadres: chirojongens.eversheim@gmail.com of via de site.

Groetjes,
De Leiding
Gepost door: Nils Sannen

Link Inschrijvingen up to date. 21:48 - 08/10/2016
Beste ouders

We hebben de link voor de inschrijvingen in orde gebracht.
Je kan heel eenvoudig inschrijven door de instructies te volgen.
Het bedrag en rekeningnummer staan vermeld.
Vul ook zeker het formulier in, zodat we over alle nodige info beschikken.

Mocht u dit reeds gedaan hebben voor het updaten van de link, geen nood we hebben die info ook goed ontvangen.

Bedankt!

De Leiding

Gepost door: Leiding

En we zijn... VERTROKKEN!!! 20:18 - 11/09/2016
Het miezerige weer van vandaag heeft er ons niet van kunnen weerhouden om er een fijne eerste Chirozondag van te maken.

We zijn blij dat we een 12-tal nieuwe leden mochten verwelkomen.
Jongens die er vandaag niet bij konden zijn, mogen de komende weken zeker nog aansluiten.

Enkele handige weetjes voor de ouders:

Inschrijvingen gebeuren via een link op deze site.
Na het leidingsweekend (1ste weekend van oktober) zullen we deze link updaten.
Geen nood tot dan is jullie zoon ook verzekerd via de Chiro voor moest er een ongelukje gebeuren.

Contact info:

Groepsleiders

Jannes Drabs
0498 01 90 90
&
Nils Sannen
0472 43 54 06

VB

Joris Jannes
0499667152

Gepost door: Joris Jannes

Start van het nieuwe Chirojaar. 21:07 - 07/09/2016
Wij verwelkomen zondag met veel plezier iedereen terug om er weer een super Chirojaar van te maken.
Voor de jongens die al naar de Chiro zijn geweest... jullie staan, net zoals de leiding, ongetwijfeld al te popelen om er terug in te vliegen.

Voor de jongens die wel eens willen weten wat Chiro is:
Chiro Eversheim is ...
elke zondag (behalve de eerste zondag van de maand) een spetterende namiddag van 14:30 tot 18:00!

We starten zondag 11/09 uitzonderlijk om 14u aan de parking van het schooltje in Rode.
We vertrekken vandaar samen naar de lokalen.
(Je kan uiteraard ook gewoon om 14u30 naar de lokalen komen.)

Chiro Eversheim
Potaardestraat 3
1860 Meise

Wij nodigen alle jongens vanaf het 1ste leerjaar uit om eens te komen meespelen!

Tot Zondag!
Gepost door: Joris Jannes

UNDER CONSTRUCTION 20:36 - 07/09/2016
Leider Bjrn (aka Bjeuk) gaat ervoor zorgen dat onze site wordt vernieuwd!
We rekenen hiervoor ook op oudleider "Tette".
We doen ons best om de nieuwe site van de jongens vol met nuttige info en interessante weetjes
zo snel mogelijk online te krijgen.
Gepost door: Joris Jannes

Werving 20:56 - 05/09/2016
De Chirojongens van Eversheim zijn volop bezig met de werving.
Elk jaar verwelkomen wij liefst veel nieuwe leden.
Op 1 september is de leiding in het schooltje van Rode geweest om het nieuwe schooljaar zo enthousiast mogelijk van start te laten gaan.
Ze hebben ook een sjorring geplaatst om de aandacht wat te vestigen op enkele zaken:
- 9 september gaat Chiro Eversheim langs op de school van Rode om de kinderen kennis te laten maken met de leukste jeugdbeweging uit de regio.
- 11 september is de start van het nieuwe Chirojaar!
We verwachten jullie allemaal en neem veel vriendjes mee!!!
Gepost door: Joris Jannes

Volop aan het voorbereiden 20:45 - 05/09/2016
Na een fantastisch kamp en een welverdiende vakantie is de leiding volop het nieuwe chirojaar aan het voorbereiden. Lokalen opruimen en startklaar maken om er weer in te vliegen!!!
Gepost door: Joris Jannes

Bereikbaarheid kampwei 23:45 - 16/07/2016
Vanaf het adres (Avenue de La Gare 156
6990 Hotton) zullen er bordjes aanwezig zijn om jullie allen naar de kampwei te leiden. Het laatste bordje zal aan de parking van de Ford garage staan. De kampwei bevindt zich 150 meter verder op jullie rechterkant. Gelieve jullie op deze parking te parkeren en dan te voet verder te stappen naar de weide (auto s worden niet toegelaten op de weide). Op de parking zullen ook leiders aanwezig zijn! Tot de 18de en voor sommigen tot 21 juli!

Gepost door: Nils Sannen

DATA 21:54 - 12/07/2016
Een kleine herhaling wanneer je je bagage moet droppen, wanneer het kamp begint en wanneer het eindigt!


16 juli: Bagage wordt afgezet tussen 16u en 18u aan de lokalen. De camion beginnen we te laden om 18u. HELPENDE HANDEN ZIJN ALTIJD WELKOM!

17 juli: Aspiranten en kerels vertrekken op kamp met de fiets. Afspraak om 18u aan de lokalen.

18 juli: Aspiranten en kerels komen aan op het kampterrein. Rakkers en toppers vertrekken al carpoolend naar de kampwei (adres in het kampboekje). Ze worden om 16u verwacht op de kampwei.

21 juli: Speelclub wordt verwacht op de kampwei tussen 15u30 en 16u.

28 juli: Het bivak is ten einde. De bus wordt verwacht rond 16u aan de lokalen. Hierna is het de laatste sluiting en mogelijkheid tot een drankje in het Jeugdhuis. Om het exacte uur van aankomst te weten hou zeker de facebookpagina en de site in het oog.

TOT OP KAMP ALLEMAAL !
Gepost door: Nils Sannen

Kampbezoeken 11:43 - 08/05/2016
De kampbezoeken zullen doorgaan in de maand mei en juni. Dit kan op elke avond, het hangt wat af van de planning van de leiding (examens). Men moet dus niet ongerust zijn als de leiding nog niet is langsgeweest, iedereen zal een bezoekje van zijn leiding ontvangen. Als er data zijn waar jullie absoluut niet aanwezig zijn (vakanties) gelieve dat ons te melden via mail (chirojongens.eversheim(at)gmail.com)

Tot binnenkort!


Gepost door: Nils Sannen

Joyvalle 11:19 - 08/05/2016

Het is weer tijd voor de inzamel actie van de flapjes! Sparen jullie mee? Flessen Joyvalle en Appelsientje bevatten rode flapjes en per 10 flapjes krijgen we 1 liter gratis melk op kamp. SPAREN MAAR!
Gepost door: Nils Sannen

Chirozondag 11:19 - 08/05/2016
Wat een prachtige dag voor een leuke Chirozondag! Iedereen op post om 14u30 om er een leuke dag van te maken. Vergeet jullie niet in te smeren met een goeie laag zonnecrme zodat we de zon een stapje voor zijn!

Tot straks iedereen!
Gepost door: Nils Sannen

Verwarring vertrek en aankomstuur Xtra Muros 18:40 - 16/02/2016
Beste ouders en leden,
De inschrijvingen voor Xtra-Muros zijn afgelopen. Er ontstond eerder wat verwarring ivm de uurregeling. Hieronder vinden jullie alle informatie die jullie nodig hebben. Deze info is correct:
Wanneer? Zondag 21 februari 2016
Waar? We verwachten jullie om 9u30 op de parking van Vilvoorde station (achterkant van het station, waar er parking is voor auto s), onze trein vertrekt om 9u48 richting Antwerpen, dus wees op tijd! Wij zijn terug in Vilvoorde om 18u42. De kinderen mogen dan terug worden opgehaald aan het station van Vilvoorde.
Wat? Een groot stadspel in Antwerpen met de hele chiro. Gelieve 5 mee te geven aan u kind, dit dient voor een vieruurtje en trein (af te geven aan leiding). Het belooft een lange dag te worden, dus voorzie zeker het nodige (middagmaal, regenjas, muts, )
Moesten er problemen en/of vragen zijn op de dag zelf kan u de werkgroep van Xtra-Muros altijd bereiken.
Ina Van den Eynde 0475/66.29.42
Charlotte Vanderick 0497/46.98.38
Tom Antonissen 0479/95 77 00
Nathan Trompet 0485/02 46 06
Gepost door: NIls Sannen

Xtra Muros - BELANGRIJK 16:53 - 08/02/2016

Beste ouders, liefste leden,
Zondag 21 februari is het weer zover: Xtra Muros! Dit is een groot spel dat we elk jaar organiseren met heel de chiro samen, op een andere locatie dan onze vertrouwde lokalen in Eversheim. We gaan dit jaar een stadsspel spelen in... Antwerpen, en om het maximum uit deze dag te kunnen halen, zullen we s ochtends al vertrekken. We spreken af om 8u45 in Vilvoorde station daar vertrekken we dan richting Antwerpen. s Avonds komen we om 18u12 weer aan in Vilvoorde station. Voor deze activiteit moet jullie zoon/dochter verplicht ingeschreven zijn (elk lid moet apart worden ingeschreven), zodat wij op voorhand weten wie er mee gaat. Inschrijven kunnen jullie doen via deze pagina en dit ten laatste tot 11 februari daarna is inschrijven niet meer mogelijk. We vragen ook dat elk lid die dag 5 meeneemt voor het vervoer en een vieruurtje. Lunchpakket is zelf mee te nemen.
Tot dan,
Leiding Chiro Eversheim


https://docs.google.com/forms/d/1vJT1YwT2cCgB0gCGtkgOyaLCE2MA3uv2hKcXVd25o90/viewform
Gepost door: Nils Sannen

Zondag 23 januari 2016 13:42 - 23/01/2016
Niet vergeten: deze zondag (24ste) is het film in de Muze voor de 3 jongste groepen (meisjes: pinkels, speelclub en kwiks & jongens: speelclub en rakkers ). We verzamelen om 14u 15 aan de Muze in Meise. Alle oudere groepen hebben gewoon Chiro aan de lokalen. Tot dan!
Gepost door: Nils Sannen

Voor alle moekes van Chiro Eversheim 13:41 - 23/01/2016
Beste moekes van Chiro Eversheim,
Allereerst onze beste wensen voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent dan ook een nieuwe moekesdag. En keer per jaar zorgen wij, de leiding, voor een onvergetelijke dag voor alle mama s van de Chiro. We spelen een namiddag lang spelletjes waarbij we elkaar beter leren kennen. s Avonds drinken we een glaasje en eten we samen. We sluiten de spetterende dag af met een dessertbuffet.
Dus trek jullie speelkleren maar aan en maak jullie klaar voor een onvergetelijke dag waarna je met buikpijn van het lachen terug naar huis zal keren.
Thema? Prinsessen!
Wanneer? Zaterdag 27 februari 2016.
Tijd? Van 14u30 tot na het avondeten.
Waar? De chirolokalen, Potaardestraat 3, 1860 Meise.
Wat neem ik mee? Speelkleren, je goed humeur en een dessertje.
Inschrijven kan via onze mail: Chiromeisjes.eversheim@gmail.com.
De leiding verheugt zich om jullie talrijk te mogen ontvangen in hun kasteel.
Warme groeten,
De meisjesleiding
Gepost door: Nils Sannen

GEEN CHIRO OP 27 DECEMBER 21:51 - 17/12/2015
Het is geen Chiro op 27 december door de feestdagen.

Iedereen prettige feesten en een gelukkige nieuwjaar gewenst!

Groetjes,
De leiding.
Gepost door: Nils Sannen

Film Muze 21:48 - 17/12/2015
Voor speelclub en rakkers,

24 januari organiseert Gemeente Meise een filmnamiddag in de Muze. Deze zal doorgaan op 24 januari om 14u30 in de Muze te Meise. Dit wordt georganiseerd voor speelclub en rakkers. Om organisatorische redenen zouden we graag weten wie van de speelclub of rakkers aanwezig zal zijn op de filmnamiddag. Gelieve dit aan jullie leiding te melden of een mailtje te sturen naar ons e mailadres.

Groetjes,
De leiding.
Gepost door: Nils Sannen

20 december 2015 21:42 - 17/12/2015
Beste,

20 december is het Chiro om 14u30 met aansluitend een fakkeltocht voor groot en klein. Bovendien gaat er ook een kerstmarkt door georganiseerd door BAW! Alle ouders zijn dus al welkom vanaf 16u om een drankje te nuttigen en te genieten van de gezelligheid. De fakkeltocht zal plaatsvinden om 17u en ongeveer 30 minuten duren. De kerstmarkt loopt ten einde rond 19u.

We hopen jullie allemaal te verwelkomen,

Groetjes,
De leiding
Gepost door: Nils Sannen

Winnaar spaghettislag 10:49 - 22/11/2015
Bedankt aan allen om zo talrijk aanwezig te zijn op onze spaghettislag! Het was een waar succes. In totaal hebben we 466 mondjes gevuld!
Verder willen we iedereen bedanken die ook heeft deelgenomen aan de wedstrijd rond de spirelli s. In totaal hebben jullie 184 euro ingezameld voor de bouw van onze nieuwe lokalen! De gokken gingen van 100 tot 4000 spirelli s. Het uiteindelijke aantal lag op 857. Met blijdschap mogen we jullie melden dat Mieke Verhoeven de biermand heeft gewonnen!
Proficiat!
Gepost door: Nils Sannen

Spaghettislag 18:46 - 23/10/2015
Beste leden, ouders en sympatisanten,

Het is weer bijna tijd voor onze jaarlijkse spaghettislag. Kom op zaterdag 21 november genieten van de lekkerste spaghetti van Meise en omstreken!
Iedereen is welkom van 11u30 tot 14u en van 17u30 tot 22u in de Linde. Voor een aperitiefje kunnen jullie terecht in de nieuwe lokalen.
Na een heerlijke maaltijd kunnen jullie nog een pintje drinken in Den Droes.
Allemaal komen, wij kijken er alvast naar uit!

De leiding.
Gepost door: Nils Sannen

Foto en film 08:42 - 23/10/2015
Wil je graag de kampfilm ontvangen? Vul dan snel je e-maladres in op volgende link. Binnen een paar weken krijg je een link toegestuurd waar je dan gratis en voor niks de film kunt downloaden!

https://docs.google.com/forms/d/1dOd4ZTnXTrME4UEcvaP9OB8dP5gHHAIoArEJE_VBYUY/viewform
Gepost door: Nils Sannen

Foto en filmnamiddag 12:27 - 17/10/2015
Deze zondag (17/10) is het foto- en filmnamiddag over ons fantastisch massakamp! Deze gaat door in de Muze in Meise. De eerste voorstelling gaat door om 14u, de tweede om 16u. Tussendoor kan er een drankje en een chipje genuttigd worden ten voordele van Build A Wall. De verloren voorwerpen zullen ook uitgestalt worden (deze zijn allemaal gewassen!) Iedereen is toch aanwezig? Dan kunnen we herinneringen ophalen van een fantastisch kamp in Heyd. Tot dan!
Gepost door: Nils Sannen

Pullenverkoop 45 jaar Chiro Eversheim 12:21 - 17/10/2015
Info omtrent 45-jaar Chiropullen: de deadline om deze af te halen is voor 8/11. Vanaf 18u worden alle overgebleven pullen verkocht aan iedereen die aanschuift. Op = op!
Gepost door: Nils Sannen

TWEEDEHANDS TE KOOP 12:45 - 13/10/2015
TE KOOP:
2DEHANDS CHIROKLEDIJ (leeftijd tss 8 en 11jaar):
chiroshortje jongens (maat 10): 10euro
chirohemd (maat 12): 15euro
2 blauwe chiropullen (maat 128): 9euro/pull
1 blauwe chiropull (maat 140): 9euro
1 rode chiro Tshirt unisex (maat 10): 5euro
1 rode chiro Tshirt unisex (maat 12): 5euro
1 zwart Tshirt chiro (maat 128): 3euro
2 paar blauwe chirokousen (maat 31-34): 3euro/paar

Foto s beschikbaar op aanvraag!
contact:
Nele Van Campenhout
0475 93 67 31
nele.vc[at]telenet.be
Gepost door: Nils Sannen

Pullenverkoop 45 jaar Chiro Eversheim 13:50 - 19/09/2015
Beste,


Voor het kamp hebben jullie de kans gehad om een bordeaux pull van 45 jaar Chiro Eversheim te bestellen. Deze pullen zijn reeds aangekomen en kunnen mits betalingsbevestiging of cash afgehaald worden na de sluiting op eerstvolgende Chirozondag. Men vraagt best dan even naar Nils of Ilja.

Met vriendelijke groeten,

De leiding
Gepost door: Nils Sannen

fiscaal attest 10:16 - 22/05/2015
Jullie kunnen de fiscale attesten terugvinden op de chirosite: http://chiromeisjeseversheim.be/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=62
Met een dergelijk attest kan je geld terugtrekken voor het bivak van 2014 (je kan dit enkel laten invullen voor het vorige jaar, vanaf 1 januari 2016 kan je het dus laten invullen voor het komende bivak 2015). Druk dit document thuis af en laat het dan invullen door de leiding. Vervolgens kan je het ingevulde document afgeven op de Gemeente Meise.
Indien hieromtrent vragen zijn, gelieve dan contact op te nemen met de groepsleiding en niet met de jeugdconsulente van de gemeente,
zij heeft hier uitdrukkelijk om gevraagd.

Met vele chirogroetjes
de leiding
Gepost door: Nils Sannen

GEEN CHIRO OP 24 MEI 10:10 - 22/05/2015
Zondag 24 mei geven we geen Chiro omdat het Pinksteren is. 31 mei wordt iedereen terug verwacht om er een bangelijke Chirozondag van te maken!

Groetjes,
Leiding Chiro Eversheim
Gepost door: Nils Sannen

Pullenverkoop 45 jaar Chiro Eversheim 22:42 - 10/05/2015
Beste,

Naar aanleiding van ons 45 jarig bestaan introduceren we voor 1 keer een nieuwe pull die speciaal ontworpen is voor dit feestjaar. het betreft de bordeaux pull waarmee de leiding de voorbije weken geregeld mee heeft rondgelopen. De pullen zijn te koop aan een prijs van 20 euro. Wenst u een pull? Vul dan uw voornaam, achternaam en maat in. U betaald de pull wanneer u hem afhaalt. U kan de pull bestellen tot 24 mei. Hierna is bestellen niet meer mogelijk!
(Degene die de pull al besteld hebben bij de leiding op zondag 10 mei na de Chirozondag hoeven deze link niet meer in te vullen!)

LINK: https://docs.google.com/forms/d/1PEpZepCsAtKJr4jj2fQ_Kl832Nf1sfAvrKxQmFdfhbQ/viewform?usp=send_form

Met vriendelijke groeten,
Leiding Chiro Eversheim
Gepost door: Nils Sannen

45 jaar Chiro Eversheim 16:47 - 02/05/2015
Beste ouders, leden en sympathisanten,

Chiro Eversheim nodigt jullie uit voor een ontbijt op 10 mei ter eren van het 45 jaar bestaan van de Chiro. Iedereen is welkom in De Linde.
Je kan komen genieten van een heerlijk ontbijt vanaf 10 uur en kan blijven zitten tot 14 uur.
We vragen wel om via onderstaande link in te schrijven zodat we er een zicht op hebben hoeveel mensen we kunnen verwachten.

DE LINK: https://docs.google.com/forms/d/1eGu0ETKpPK9SvHQ-TqwAFf7q4wywusYS1QQib0VazN8/viewform

Tot dan,
de leidingsploeg


Gepost door: Nils Sannen

wijziging datum vakesactiviteit 09:59 - 23/04/2015
Beste vakes van Chiro Eversheim,

Omwille van te weinig inschrijvingen door de vele communies die doorgaan zijn wij genoodzaakt om een nieuwe datum te prikken voor onze vakesactiviteit. De activiteit zal nu doorgaan op 11 JULI! Inschrijven kan nog altijd.
Meer info op https://www.facebook.com/events/1568759446740785/ of zie vorige post op deze site.
INSCHRIJVEN VERPLICHT via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/1HqYHZ6LWM8AAF3zAxLfrKiC1jn9WRbOBr5rsbhTKGHo/viewform

Tot dan!
Chirojongens Eversheim.
Gepost door: NIls Sannen

Vakesactiviteit 14:51 - 24/03/2015
Beste vakes, papa s,

Na onze eerste editie van de vakesdag hebben wij besloten om op 25 april deel 2 te organiseren.

Wat houdt dit juist in?
Je kunt samen met andere vaders van de Chiro op een leuke manier kennismaken met de leiders van jouw kinderen. Op deze manier willen de ouders van onze leden actief bij het chirogebeuren betrekken. Je kunt ook eens meemaken hoe het voelt om terug kind te zijn en het beest helemaal los te laten!

We spreken de dag zelf af om 14u30 aan de lokalen van Chiro Eversheim. Na de activiteiten zullen wij met diegene die willen nog afzakken naar de retro TD in Westrode met de fiets.

Wij vragen per vake een bijdrage van 10 . Hiervoor krijg je: urenlang plezier met de jongensleidingsploeg, een avondmaal en drinken.

INSCHRIJVEN VERPLICHT via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/1HqYHZ6LWM8AAF3zAxLfrKiC1jn9WRbOBr5rsbhTKGHo/viewform

Tot dan!
Chirojongens eversheim.
Gepost door: Nils Sannen

TAXIDIENST BAB 21:49 - 05/03/2015
-TAXIDIENST BAB-

Beste chiro sympathisanten,

Morgen is het (eindelijk) BAB!

De leiding biedt zaterdag een taxidienst aan tijdens BAB voor een 20 tal chiro sympathisanten. Op die manier kan iedereen ten volle genieten van deze fantastische avond! We komen jullie thuis halen en brengen jullie na BAB veilig thuis. Dit allemaal voor een vrije bijdrage (vanaf 15 euro) die integraal naar de fantastische BAW werkgroep zal gaan.

Voor de genteresseerden, reageer hieronder met je adres en gsm nummer.

groeten,

Taxidienst chiro Eversheim
Gepost door: Nils Sannen

Build a Ball 13:32 - 17/02/2015
Vzw Build a Wall organiseert in samenwerking met Chiro Eversheim op zaterdag 7 maart voor het derde jaar op rij een fantastisch Build a Ball in de St-Ceciliazaal (Oppemstraat 32) in Wolvertem.

Programma:
18u30: deuren open.
19u: aanvang gezinsbal met Discoshow van Raf Violi, geschikt voor alle leeftijden.
21u: aanvang Build a Ball met db The Wallbreakers // TMWPdjs // dj Ed Knight // Cavabar.

Naast het genieten van een zeer plezante fuif, steun je tevens ook de verbouwing van 2 panden op de Lindesite tot onze nieuwe lokalen!
Gepost door: Nils Sannen

Joyvalle 12:34 - 15/02/2015
Beste ouders, leden...
Hebben jullie het al gezien?! De flapjes actie van Joyvalle is weer van start gegaan, maar dit jaar kunnen we ook sparen voor sinaasappelsap op kamp. Dus allemaal veel Joyvalle melk en Appelsientjes drinken! De flapjes kan je elke zondag afgeven aan de leiding.
Veel drinkplezier!
Gepost door: Nils Sannen

Xtra Muros - BELANGRIJK 21:19 - 12/02/2015
BELANGRIJK!

WAT? Xtra Muros
WANNEER? 22/02/2015
VERTREK? Station Kapelle-op-den-Bos om 9u30 (de trein wacht niet!)
AANKOMST? Station Kapelle-op-den-Bos om 19u15
MEENEMEN? 5, lunchpakket en aangepaste kledij
WIE? Alle chiromeisjes, -jongens en Chiro Plussers mogen mee.
BELANGRIJK!: Inschrijving verplicht en slechts mogelijk tem nu zondag 15/02/2015.
Inschrijven kan via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/1lnxu71K8skxWWV2Rj3eoGwQ2u4EQE3WG4eWhyKbCICw/viewform

Tot dan iedereen,
De Leiding.
Gepost door: Nils Sannen

Xtra Muros 20:18 - 19/01/2015
Zondag 22 februari is het weer zover: Xtra Muros! Dit is een groot spel dat we elk jaar organiseren met heel de chiro samen, op een andere locatie dan onze vertrouwde lokalen in Eversem. We gaan dit jaar een stadsspel spelen in Leuven, en om het maximum uit deze dag te kunnen halen, zullen we s ochtends al vertrekken. Meer informatie over de plaats en uur van vertrek zullen we later communiceren via mail, houd deze dus zeker in de gaten! Voor deze activiteit moet jullie zoon/dochter verplicht ingeschreven zijn, zodat wij op voorhand weten wie er mee gaat. Inschrijven kunnen jullie doen via deze link en dit ten laatste tot 15 februari. We vragen ook dat elk lid die dag 5 meeneemt voor het vervoer en een 4uurtje.
Tot dan,
Leiding Chiro Eversheim!

https://docs.google.com/forms/d/1lnxu71K8skxWWV2Rj3eoGwQ2u4EQE3WG4eWhyKbCICw/viewform

Gepost door: Nils Sannen

Film 14:39 - 19/01/2015
Graag wouden we er op wijzen dat er een fout staat in het Zwijntje (ons chiromagazine) omtrent de film. De filmnamiddag zal doorgaan 25/01 in het Parochiehuis in Westrode en NIET in de GC de Muze.
De leden zijn daar welkom om 14u30 en we ronden af om 17u30. Ook spreken we af in Westrode en niet op de chiro! De rakkers hebben gewoon chiro aan de lokalen.
Tot films!!!
Leiding
Gepost door: Nils Sannen

Kerstmarkt en fakkeltocht 18:12 - 02/12/2014
Zondag 14 december is het weer tijd voor onze fakkeltocht en kerstmarkt.
Iedereen is welkom vanaf 16u aan de linde voor een eerste tasje soep. Om 17u vertrekt de fakkeltocht en daarna kan iedereen nog tot 19u genieten van een warme chocomelk of een glaasje jenever.

De chiro zal 14/12 wel om 16u30 al afgelopen zijn, maar daarna kan iedereen terecht op onze gezellige kerstmarkt
Gepost door: Tom Vertriest

Sapghettislag 22:20 - 02/11/2014
Iedereen is uitgenodigd op de spaghettislag van Chiro Eversheim op 8 november in de Linde (gebouw naast de Chirolokalen). s Middags (11u30 tot 14u) en s avonds (17u30 tot 22u) zal er heerlijke spaghetti klaarstaan! Tot dan!
Gepost door: Tom

Foto en Filmnamiddag 10:04 - 12/10/2014
Volgende week (19/10/2014) is het foto en -filmnamiddag in de muze in Meise. We tonen een fotopresentatie en een film van ons spetterend bivak! De presentaties van de meisjes starten om 14u30 en de jongens beginnen rond 16u00!
Het is dus geen Chiro aan de lokalen om 14u30!
Gepost door: Tom

Inschrijvingen 2014-2015 11:41 - 24/09/2014
Vanaf nu kun je je via de knop inschrijvingen (zie boven) inschrijven voor het nieuwe Chirojaar dat van start gaat op zondag 12 oktober. Op deze datum zijn het ook overgangen + doop voor diegene die naar een hogere groep gaan (vergeet dus zeker geen reservekledij).
Opgelet!
De inschrijving is pas compleet nadat je je via de website hebt ingeschreven en 40 lidgeld hebt gestort op ons rekeningnummer (799-5375704-63. Vermeld hierbij zeker de naam en afdeling van het kind)
Gepost door: Tom

Start nieuw Chirojaar! 17:59 - 19/08/2014
Binnenkort is het weer zover! Op zondag 14/09 start ons nieuwe Chirojaar! Iedereen van 6 tot 18 jaar is welkom vanaf 14u30 tot 18u00. Voor nieuwe leden is dit het ideale moment om eens te komen proeven van het echte Chiroleven! Hopelijk zijn jullie met velen aanwezig!
Opmerking: Het is aan te raden kledij mee te geven die vuil mag worden, of reservekledij mee te geven. Uniform is pas verplicht vanaf de rakkers! (10-12 jaar)
Uniformen en andere leuke chirogadgets zijn te koop in de Banier.
http://www.debanier.be/
Gepost door: Tom

Contactpunten op kamp 10:52 - 17/07/2014
Heb je dringende vragen voor de leiding op kamp? Gelieve die dan te richten naar de volwassen begeleiders (VB) of de groepsleiding op de volgende nummers:

VB:
Tom Van Thienen
+32 472 23 28 72
Mikhael Wyns
+32 468 25 94 11
Groepsleiders:
Tom Vertriest
+32 486 65 14 50
Mick Favere
+32 479 70 64 09
Gepost door: Den Tette

Spaaractie melk op kamp 17:14 - 28/05/2014
Dit jaar spaarden wij ook mee voor gratis melk op kamp via de Joyvalle-actie. Hebben jullie thuis nog flapjes liggen? Dan mag je deze voor 4 Juni nog op 1 van volgende adressen van de leiding in de brievenbus komen steken of aan iemand anders van de jongensleiding bezorgen!

- Putteveld 34 1860 Meise (in de wijk van Eversheim)

- Kapellelaan 148 1860 Meise

- Krogstraat 165 1860 Meise
Gepost door: Tom

Vakesweekend 13:29 - 01/04/2014
Bericht aan alle vakes van onze leden! Op 26 april organiseren wij ons 2e vakesweekend. Schrijf je in via onderstaande link en leer de leiding van je kinderen op een originele manier kennen!
Voorwaarden om te mogen inschrijven:
- Papa zijn.
- Een of meerdere kinderen in de jongens of meisjeschiro van Eversheim.
- Veel doorzettingsvermogen.

en denk eraan:
"What happens on vakesweekend, stays on vakesweekend"

https://docs.google.com/forms/d/16ephK-xdfquk_5qUIgrtp0S75VFk1iTMHpmAReiqy8U/viewform
Gepost door: Tom

Belangrijke info voor morgen! 11:18 - 08/03/2014
Beste ouders en leden,

Morgen is het zover, we trekken met heel chiro Eversheim naar Oostende!! De leden worden verwacht in uniform te zijn, een middaglunch mee te hebben n 5 euro mee te brengen voor vervoerskosten. We hebben enkel de leden geteld die zijn ingeschreven.

Opgelet:

Alle Ponkels/Pinkels, speelclub, Rakkers/Toppers worden verwacht op de chiro, ze gaan met de BUS. We spreken af om stipt 8u30 aan de Lokalen. Aankomst wordt geschat rond 18u30 aan de lokalen

Alle Kerels/Tiptiens en Aspiranten gaan met DE TREIN. We spreken af om Stipt 8u aan het station van Kapelle-op-den Bos. Aankomst zal ook in kapelle-op-den Bos zijn om 18u50.

Tot zondag,

De leidingsploeg
Gepost door: Tom

Xtra muros 13:30 - 23/02/2014
Op 9 maart trekken we met de hele chiro naar DE ZEE! We verzamelen om 08u30 aan de chiro lokalen in Eversheim om met de bus te vertrekken naar Oostende. De terugkomst is voorzien om 18u30. Gelieve een lunchpakket, reservekleren en 5 euro mee te nemen voor de vervoerskosten.

Inschrijven is verplicht en moet je doen via onderstaande link!

https://docs.google.com/forms/d/1f9zLtR68bLhiVpNLAMT3XBvLRmei6as3zRXRcTewY2g/viewform
Gepost door: Tom

Inschrijving + chiro op 19/01 16:22 - 12/01/2014
REMINDER: Indien uw kind(eren) nog niet zijn ingeschreven, gelieve dit dan in orde te brengen! Dit kan u doen via de inschrijvingenknop hierboven!

Volgende week is het voor de 3 jongste afdelingen (ponkels, speelclub en rakkers)filmnamiddag in de Muze te Meise. De leden worden om 14u00 verwacht aan de ingang van de Muze en dienen opgehaald te worden tegen 17u00.
Gepost door: Tom

Fakkeltocht 10:48 - 03/12/2013
BAW organiseert haar 2e Kerstmarkt op 15 december 2013 vanaf 16u aan de Linde. Voor en na de fakkeltocht van de Chiro kan je bij ons terecht voor overheerlijke soep, hamburgers en pannenkoeken. Ook qua drankjes zal u niets tekort komen!

16u: opening kerstmarkt
17u: aanvang fakkeltocht (gratis, verzorgd door de Chiro!)
19u: einde kerstmarkt

Tot dan!
vzw BUILD A WALL

https://www.facebook.com/events/477949238986433/?fref=ts
Gepost door: Tom

Kuisdag 13:10 - 05/11/2013
OPROEP: opruim- & kuisdag!

WAAR? Lokalen Chiro Eversheim, potaardestraat 4 1860 Meise
WANNEER? Je bent welkom zaterdag 9 november van 10u tot 18u
TO DO: opruimen en kuisen van de lokalen voor een fantastisch nieuw Chirojaar!

Ontstaan er bij jou spontaan kuiskriebels als je dit tekstje leest en moet je jezelf tegenhouden om te beginnen dweilen? Wel, bij ons ook niet maar denk eraan dat je er de kinderen, leidsters en leiders van Chiro Eversheim een enorm plezier mee zou doen dus kom ons zeker helpen op 9 november!

Wij voorzien eten en een leuke sfeer! Als je thuis nog kuisspullen hebt staan die er naar hunkeren nog eens gebruikt te worden, neem maar mee en help ons een handje.

En mannen... wees niet getreurd. We hebben ook aan jullie gedacht! Als je paraat staat voor wat technische klusjes en zwaar stoer mannenwerk, kom maar af!

Tot zaterdag!
De leiding van Chiro Eversheim
Gepost door: Tom

Spaghetti avond 2013 19:23 - 31/10/2013
De lekkerste spaghetti in Eversheim en omstreken wordt ook dit jaar geserveerd door Chiro Eversheim! Kom zaterdag 23 november tussen 11u30 en 14u00 of van 17u30 tot 22u00 naar de Linde en steun onze chiro!

Gepost door: Wim

Lindefeesten 2013 09:51 - 29/08/2013
Vzw BAW presenteert u zijn "1ste Familie fietszoektocht en MTB tocht!"

Waar? Op de lindefeesten Zondag 1 september 2013
Start tussen 10u en 14u

Inschrijvingen ter plaatse
- Familie fietszoektocht: individueel 5 , gezin 10
- MTB: 5 (10km of 30km)

Prijs voor ieder kind en een prijs voor beste gezin, beste vereniging en beste individu. Drankje inclusief.
Opbrengsten volledig tvv vzw BAW.

We hopen jullie dan ook in grote getallen te mogen verwelkomen op 1 september!
Gepost door: Wim

Kamp 2013 19:04 - 30/07/2013
Een geweldig kamp zit er weeral op !
We overwonnen samen de plaag van professor Pelagius en trotseerden Ardeense stormen...
We aten samen in de shelter en zongen het kamplied uit volle borst...
We genoten van een familiedag, paracommandotocht en griezeltocht door de aspi's...
We leefden 17,14,10 of 7 dagen in de natuur, omringd door bossen en velden...
We nemen samen ook afscheid van 5 leiders, maar we verwelkomen er ook 6 nieuwe...

We hebben nogmaals bewezen dat Chiro Eversheim de beste Chiro van het hele land is!!!Maar er zijn ook nog enkele lastige naween van het kamp (die niets voorstellen bij de geweldige herinneringen!)
Ten eerste zijn er Teken.
Ze waren met veel, ze hadden ons graag en onvermijdelijk zijn er enkele mee naar Eversheim gekomen.
Voor meer info over wat teken zijn en wat je er mee moet aanvangen, kijk je best op:
http://www.zorg-en-gezondheid.be/teken.aspx

Dan zijn er ook nog enkele verloren voorwerpen...
Deze zullen in september uitgestald worden aan de lokalen en kunnen dan opgehaald worden.

Iedereen bedankt voor het kamp!
We zien jullie graag allemaal proper gewassen in september!


Gepost door: Wim

Kamp Chimay 2013 10:18 - 27/07/2013
Beste ouders,

Deze ochtend hebben we een zwaar onweer gehad. We hebben het goed doorstaan.

Ondertussen is het zonnetje terug aan het schijnen en zijn de aspi's aan het werken aan het kampvuur voor vanavond. De temperatuur ligt hier op een comfortabele 25 graden en alles wat nat is geworden is aan het drogen.


Gepost door: Den Tette

Kamp Chimay 2013 UPDATE 13:38 - 25/07/2013
Groetjes uit het zonnige Chimay!

Het eten is hier lekker, de zon maakt overuren en iedereen is zich aan het amuseren.

De terugkomst staat nog altijd gepland voor rond 16h. Bij veranderingen komt het zeker op de website.


Gepost door: Den Tette

Informatie Kamp Chimay 21:55 - 13/07/2013
Het is bijna zover, het kamp staat al voor de deur!
Hier is nog wat informatie.

----- Adres en Locatie -----
Voor kaartjes en brieven te sturen en om kindjes af te zetten:
Chirojongens Eversheim
t.a.v. ..............................
LEROY XAVIER
Moulin Henrot 4
6460 CHIMAY

De cordinaten van de kampwei:
50.035863, 4.316719

----- Data -----

17 juli:
Om 6uur 's ochtends vertrekken de kerels en aspis met de fiets aan de lokalen. Zij kunnen hun bagage dan meebrengen!
Om 18uur kan je bagage komen afzetten aan de lokalen waar we dan de camion inladen!

18 juli:
Om 14uur verzamelen de rakkers en toppers aan de lokalen om MET DE WAGEN naar de kampplaats te vertrekken. Normaal is het geregeld dat de ouders rijden!

21 juli:
Rond 16 uur worden de ponkels en speelclub op de kampplaats verwacht. Ook zij worden gebracht door de mama's en papa's!

28 juli:
Rond 16 uur komen we terug aan in Eversheim, we doen dan nog een laatste sluiting.
Aansluitend is Den Droes nog open voor een fris pintje of colatje te drinken.

----- Extra info -----

Als je nog de medische fiche zoekt, kan je die hier vinden.
http://static.chiro.be/formulieren/bivak/07-06-14formbivakmedischesteekkaart.pdf

Voor degenen die graag nog eens het kampboekje willen bekijken, dit is de link!
https://docs.google.com/file/d/0B_rU-ccQadMzMFZOdDNfUkdJdW8/edit?usp=sharing

Je kan nog steeds de groepsleiding bereiken via GSM.
De mailbox zal helaas niet meer gecheckt worden omdat de leiding al op voorkamp is...
Wim Vertriest
+32 486 65 14 54
Manu O
+32 479 22 30 96
Mick Stallaert
+32 472 59 30 35
Gepost door: Wim

Kamp Chimay 2013 21:09 - 13/07/2013
Nog een kleine samenvatting van de informatie van het kamp in Chimay dit jaar:

17 Juli: 6u vertrek kerels aan de lokalen met de fiets (gewone bagage mag daar ook afgezet worden)
17 Juli: 18u Iedereen zet de valiezen af voor op de camion. (Rakkers, Toppers, Kerels, Aspis)
18 Juli: 14u Rakkers en toppers vertrekken met de auto (gelieve dus bagage de dag ervoor af te geven)
21 Juli: 16u Ponkels en speelclub komen met de auto aan op het kamp terrrein

Terugkomst is gepland op 28 Juli om 16u. Let op de site voor nieuws over dit uur.


Iedereen die post wil versturen naar het kamp dit jaar. Er is maar 1 adres :

Chirojongens Eversheim
t.a.v. ..............................
LEROY XAVIER
Moulin Henrot 4
6460 CHIMAY

Groeten en tot op kamp
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Kamptips 18:20 - 20/06/2013
Wist je dat je een deel van het inschrijvingsgeld via sommige instanties terug kan trekken ?
Check zeker eens de volgende link!
http://chiro.be/nieuws/2013/06/20/tevreden-en-geld-terug
Gepost door: Wim

VAKESdag 18:37 - 15/06/2013
De Chirojongens van Eversheim presenteren hun Vakesdag.
Wanneer ?
Op zaterdag 6 juli vanaf 14 uur beginnen we eraan!
Het spel zal tot de late avond duren, maar wij voorzien mogelijkheid tot 'nabespreking' en een overnachtingsplek.
Er zal avondeten voorzien worden !
Voor wie ?
Alle vaders die kinderen hebben in de Chiro (jongens, meisjes, leiders, leidsters, VB's,...)!
Waarom ?
omdat Chiro voor iedereen is!
Hoe deelnemen ?
Stuur een mailtje naar wim@chiroeversheim.be met je naam en van wie je de papa bent!

Voor vragen kan je terecht op wim@chiroeversheim.be !!!
Gepost door: Wim

Joyvalle Actie 12:38 - 16/05/2013
Het zijn de laatste weken om de rode flapjes van de joyvalle actie binnen te brengen!
Breng ze zondag mee naar de Chiro zodat wij op kamp gratis melk kunnen drinken!!!

Groetjes
De leiding van Chiro Eversheim
Gepost door: Wim

VAKESdag 12:05 - 13/05/2013
Na het nodige geklungel en misverstand, is het nu echt van de grond gekomen!

De Chirojongens van Eversheim presenteren (eindelijk voor echt) hun Vakesdag.
Wanneer ?
Op zaterdag 6 juli vanaf 14 uur beginnen we eraan!
Het spel zal tot de late avond duren, maar wij voorzien mogelijkheid tot 'nabespreking' en een overnachtingsplek.
Er zal avondeten voorzien worden !
Voor wie ?
Alle vaders die kinderen hebben in de Chiro (jongens, meisjes, leiders, leidsters, VB's,...)!
Waarom ?
omdat Chiro voor iedereen is!
Hoe ?
Stuur een mailtje naar wim@chiroeversheim.be met je naam en van wie je de papa bent!

Voor vragen kan je terecht op wim@chiroeversheim.be !!!

Gepost door: Wim

Nog meer foto's ! 20:00 - 28/04/2013
Omdat er nooit genoeg beeldmateriaal kan zijn, hebben we de fotos van deze middag al online gezet!
Check fotos van de opening en van de ponkels hun zoektocht naar de bron van de Birrebeek!
https://plus.google.com/photos/116660893369759784423/albums/5871950989320987201
Gepost door: Wim

Ponkels 19:10 - 27/04/2013
De ponkels zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest !
Zo zijn we gaan vissen aan de birrebeek en hebben ze een eigen ponkel-veld aangelegd.
Het bewijs kan je hier vinden.
https://plus.google.com/photos/116660893369759784423/albums/5871573667857250561?authkey=CMjQyqPqp9zo-AE
Gepost door: Wim

Streekbierenavond 20:08 - 04/04/2013
Naar jaarlijkse traditie organiseert Chiro Eversheim weer een streekbierenavond!
Kom zaterdagavond 13 april zeker naar JH den droes en steun onze chiro!
Wij bieden aan:
- een rijkelijk aanbod aan streekbieren
- plezier en vertier voor jong en oud!
- (live) muziek
- veel sfeer


Gepost door: Wim

Vakesweekend 16:42 - 02/03/2013
Chiro Eversheim komt met een gloednieuw idee af!
Dit jaar organiseren we voor het eerst een vakesweekend.
Wat is het?
Een weekendje (zaterdag-zondag) om de chirosfeer eens op te snuiven en de werking beter te leren kennen.
Een bosspel, een sluiptocht,...
Voor wie is het ?
Voor alle vaders die kinderen in Chiro Eversheim(jongens en meisjes) hebben.
Wanneer is het ?
van 6 april (11u) tot 7 april (namiddag).

Meer informatie volgt nog!

Je kan je hier al inschrijven.

Voor meer informatie kan je altijd de leiding contacteren!
Gepost door: Wim

Moekes dag 16:41 - 02/03/2013
Dit jaar organiseren de chiromeisjes van Eversheim voor het eerst een "Moekesdag". We willen graag alle mama's uitnodigen om op zaterdag 23 maart samen met de leidsters een echte chirodag te beleven. Wat er allemaal op het programma staat, blijft een verrassing, maar we kunnen alvast zeggen dat het een spetterende, overgetelijke dag zal worden!

Om 16u starten we met een chirospel, de mama's die daar aan willen meedoen, mogen dit in hun inschrijvingsmail zetten. De praktische informatie zal worden gegeven na de inschrijving.

Rond 19u ronden we het spel af. Daarna is het tijd voor een aperitiefje en aansluitend kunnen de mama's die zin hebben samen met ons een gezellig hapje eten. De mama's die niet kunnen deelnemen aan het spel, kunnen voor het eten aansluiten.

Na het avondeten voorzien de leidsters nog een leuke avondactiviteit!

Indien je interesse hebt om deel te nemen aan het spel, en/of samen met iedereen een hapje te eten en gezellig aan een vuurtje te zitten, dan mag je altijd een mailtje sturen naar Chiromeisjes.eversheim@gmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Voor Moekesdag vragen we een financile bijdrage van 5 euro indien je als mama 's avonds mee-eet.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie een fantastische chirodag te bezorgen!

Hopelijk tot dan!

Groetjes,

De meisjesleiding
Gepost door: Wim

Ponkelsfeestdag 21:31 - 25/02/2013
De ponkels deden deze zondag een stevige 'Feestjes'dag en zoals dat op de feestjes tegenwoordig gaat, kan een Harlem Shake niet ontbreken!!!

Gepost door: Wim

Vakesweekend 12:43 - 24/01/2013
Misschien is het al ter ore gekomen...
Chiro Eversheim komt met een gloednieuw idee af!
Dit jaar organiseren we voor het eerst een vakesweekend.
Wat is het?
Een weekendje (zaterdag-zondag) weg om de chirosfeer eens op te snuiven en de werking beter te leren kennen.
Een bosspel, een sluiptocht,...
Voor wie is het ?
Voor alle vaders die kinderen in Chiro Eversheim hebben.
Wanneer is het ?
van 6 april (11u) tot 7 april (namiddag).

Meer informatie volgt nog!

Je kan je hier al inschrijven.

Voor meer informatie kan je altijd de leiding contacteren!
Gepost door: Wim

Film 20 januari 12:06 - 13/01/2013
Op zondag 20 januari organiseert gemeente Meise een fimmnamiddag in de Muze voor de jongste leden van alle jeugdbewegingen!
Natuurlijk kan Chiro Eversheim daar niet ontbreken.
Daarom spreken we af om 14 uur aan de Muze, het einde is voorzien tegen 16.30u.
Deze activiteit is enkel voor ponkels, speelclub en rakkers.
De rest heeft gewoon chiro aan de lokalen vanaf 14.30u !
Gepost door: wim

Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar! 09:33 - 24/12/2012
De leiding wenst iedereen een vreugdevol kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
Mogen al jullie wensen uitkomen...
Wij wensen alvast voor:
Goed weer op kamp
Veel voorspoed (en centjes) voor BAW
Ontelbaar veel leuke spelletjes
Heel veel vriendjes
en nog zoveel meer!

Feestelijke groeten,
De leiding van Chiro Eversheim

PS: de fotos van Christus koning zijn nu ook te bewonderen op de fotopagina.
Gepost door: Wim

Fakkeltocht 12:13 - 30/11/2012
Chiro Eversheim organiseert zijn jaarlijkse FAKKELTOCHT!
Zondag 16 december verzamelen we aan de lokalen om 16u45 en trekken we erop uit met een zee van fakkels.
De chiro is afgelopen om 16u45. De ouders worden vanaf dan verwacht om met hun kinderen mee te gaan!
Bij terugkomst zal er een kerstmarkt op ons wachten, georganiseerd en ten voordele van BAW.
Iedereen is van harte welkom om te delen in de gezelligheid!
Tot dan!
Gepost door: Wim

Spaghetti-Slag 17:52 - 05/11/2012
Hier is hij weer! Het jaarlijkse spaghettifeest van Chiro Eversheim!

Dit jaar zal het niet op een vrijdagavond doorgaan, maar op zaterdag middag en avond (24 november). Hierdoor proberen we de drukte wat te beperken.

Door het grote succes van vorig jaar gaat ook dit jaar na de spaghettislag het supergezellige chirocaf door in JH den droes!
Hier kan je met vrienden gezellig bijpraten en genieten van verschillende kampdvd's.


Spaghettislag: van 11u30 tot 14u00 en van 17u30 tot 22u00
Chirocaf: van 20u00 tot ...
Gepost door: Wim

Foto en Filmnamiddag 21:40 - 04/11/2012
Heb jij ook al heimwee naar de leukste dagen van het jaar? Mis je de geur van het bos al ?
Goed nieuws!!!
Op 18 november zal onze jaarlijkse FenF namiddag doorgaan in de Muze te Meise.
Om 14.30 uur beginnen de meisjes eraan en om 16 uur is het aan de jongens.
Alles zal rond 17 uur gedaan zijn.
Die dag is het geen Chiro, maar iedereen is van harte welkom in de Muze.
Nodig dus al je vrienden en familie zeker uit!!!

PS: zaterdag 24 november is het spaghettislag, zowel op de middag als 's avonds.

Gepost door: Wim

Update : Kaduuk en Kadeedag: 28 oktober 17:11 - 16/10/2012
Op 28 oktober is het Kaduuk en Kadeedag in Meise.
Uiteraard kan Chiro Eversheim hier niet ontbreken.
We spreken af om 14 uur aan de kerk in Meise, hier sluiten we ook af om 17 uur.
Het is die dag geen chiro aan de lokalen!!!
Update: Deze info is juist, op de flyer staan de foute uren!

Tot zondag,
De Leiding
Gepost door: Wim

Een propere lei (en lokalen) 15:41 - 12/10/2012
Best ouders,

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de leiding staat klaar om er een super jaar van te maken.
Daarom willen we ook dat onze lokalen er piekfijn uitzien zodat het optimaal is voor leiding en leden om elke zondag opnieuw een fantastische namiddag te komen beleven!

De leiding gaat volgende week zaterdag(20 oktober) samen met de VB's en sympathisanten de handen uit de mouwen steken voor propere en ordelijke lokalen. Dit gaat doorgaan om 14u en alle hulp is welkom.

Nog vragen? Bel naar de leiding of stuur een mailtje!
Alvast bedankt

de leiding
Gepost door: Wim

Dag van de jeugdbeweging 12:20 - 11/10/2012
Vrijdag 19 oktober is het dag van de jeugdbeweging.
Ga naar school/werk in je chiro uniform, chiro trui , chiro t-shirt.
Laat zien dat je in de Chiro zit en wie weet kom je wel een actie tegen waardoor je er ook nog iets leuk/lekker voor krijgt!!!

Gepost door: Wim

14 oktober 20:27 - 09/10/2012
Deze zondag is het overgang!!!
De oudste leden van elke groep gaan naar een hogere groep.
Aansluitend spelen we een groot spel waarbij iedereen ontdekt wie zijn nieuwe leiders zijn voor het komende jaar!
De inschrijvingen zijn ook geopend.
Ook dit jaar verloopt het via de website.
Je inschrijving is wel pas compleet als de betaling (via overschrijving) gedaan is!!!

Tot zondag
De leiding
Gepost door: Wim

Het nieuwe jaar! 13:00 - 16/09/2012
Het nieuwe chirojaar is begonnen!
Iedereen van 6(eerste leerjaar) tot 18 jaar is welkom in onze chiro!!!
Chiro geven doen we op zondagmiddag van 14.30 tot 18.00u aan onze lokalen (behalve de eerste zondag van de maand).
Voor meer informatie contacteer de leiding.

Gepost door: Wim

Kamp 2012 Bras: deel 2 20:57 - 14/07/2012
Het adres van de boer (voor brieven,kaartjes,fanmail,...) is:
Chirojongens Eversheim
t.a.v. ..... (afdeling)
Rue de Lhommal 21
6800 Bras

Vanaf dit adres zullen wegwijzers ophangen naar de kampwei.
Voor degenen met een superdeluxe gps of google maps, dit zijn de coordinaten van de kampplaats.
+49 59' 22.92", +5 24' 11.69"

Tot snel!!!

de leiding
Gepost door: Wim

Kamp 2012 Bras: deel 1 12:56 - 13/07/2012
Binnenkort is het zover, dan vertrekken we op Kamp !!!
Hier nog even enkele korte details:

op 17 juli vertrekken de kerels en aspis om 6.00u naar de kampwei met de fiets,ze mogen hun bagage dan al meebrengen of 's avonds laten afzetten.
Dezelfde dag wordt de camion ingeladen aan de lokalen. Bagage mag afgezet worden tussen 18u en 18u30.

Op 18 juli om 14 uur verzamelen de toppers en rakkers aan de lokalen om met de auto naar de kampplek te vertrekken.

Op 21 juli worden de ponkels en speelclub gebracht naar het kampterrein door hun ouders. Ze worden verwacht tussen 16.00 en 16.30u.

Op 28 juli komen we allemaal terug van het kamp, rond 16 uur komen we aan in Eversheim.
Aansluitend is den droes geopend om alle straffe verhalen te vertellen.

Info:

De kampwei is gelegen langs de Vieux Chemin te Bras Haut,6800 Libramont-Chevigny.
De coordinaten zijn +49 59' 9.55", +5 24' 11.26 .

Extra info voor de fietsers:
De weersvoorspellingen zijn niet optimaal, dus voorzie zeker regenkledij en voldoende eten.
Zorg ook dat alles waterdicht ingepakt is!
Lees zeker de info nog eens die in het kampboekje staat.

Gepost door: Wim

Build a Wall 18:38 - 16/06/2012
Zondag 24 Juni organiseert vzw Build a Wall een infovergadering i.v.m. nieuwe gebouwen voor Chiro Eversheim.
Er zal uitleg gegeven worden over het project en wat er reeds gedaan is.
Iedereen is van harte welkom om 14u30 in zaal 'De Linde' (naast chirolokalen)
Je kan ook alles volgen op http://www.chiroeversheim.be/buildawall/
Gepost door: Wim

Joyvalle-actie 18:07 - 12/05/2012
Verzamel de rode actieflapjes op de drinkkartons van Joyvalle AA melk en overhandig ze aan de leiding van Chiro Eversheim. Per 10 flapjes ontvangen we 1 liter Joyvalle AA melk gratis.


Spaar zeker zo lang mogelijk door zodat we kans maken op andere prijzen! Jullie kunnen flapjes binnenbrengen tot en met 10 juni 2012 !

De LEIDing EN KOOKOUDERS VAN CHIRO EVERSHEIM REKENEN OP JULLIE !

Kijk zeker ook eens naar ons promofilmpje!

Gepost door: Wim

Huisbezoeken 13:43 - 09/05/2012
Het is bijna zover, het kamp komt er bijna aan.
Daarom komen de leiders bij de leden thuis langs om wat info te geven over het kamp!
Verwacht je dus een van deze dagen maar aan een bezoekje van de leiders.

Wie trouwens al wat voorsprong wil nemen met het papierwerk kan hier al de medische fiche vinden.
http://static.chiro.be/formulieren/bivak/07-06-14formbivakmedischesteekkaart.pdf

De leiding
Gepost door: Wim

Streekbierenavond 11:03 - 02/04/2012
Zaterdag 28 april is het weer zover, dan gaat de tweede streekbierenavond van Chiro Eversheim door in JH Den Droes.
Iedereen is van harte welkom om een goeie pint te komen drinken, wat bij te praten of te genieten van het chirobandje.
En ook dit jaar voorzien we enkele speciallekes !!!

Gepost door: Wim

Pasen 12:51 - 24/03/2012
Zondag 8 april is het Pasen.
Wij geven dan geen chiro omdat de leiders paaseitjes moeten gaan rapen ( en de leden natuurlijk ook)!
Gepost door: Wim

Zondag 18/03 19:26 - 12/03/2012
Deze zondag (18 maart) gaan de ponkels, speelclub, rakkers en kerels op verplaatsing!
We spreken af om 13.15 aan het kerkhof van meise centrum(achter het park).
Om 17.15 kan je daar je kinderen komen halen!
Je moet geen vieruurtje meegeven, want dat wordt voorzien.

Tot zondag!
Gepost door: Wim

Film Ponkels-Speelclub-Rakkers 10:53 - 09/01/2012
Deze zondag (15-01) gaan de Ponkels,Speelclub en Rakkers naar de film in de Muze in Meise.
We spreken hier af om 13.45u en je kan hier je kinderen komen ophalen om 17u.

Het is dus geen chiro aan de lokalen voor de jongste afdelingen, voor de ouderen wel !

Gepost door: Wim

Fotos Christus Koning + Fakkeltocht 15:00 - 03/12/2011
De fotos van Christus Koning zijn er ! Je kan ze vinden op de fotopagina of hieronder.


Zondag 18 december is het terug Fakkeltocht. We vertrekken om 17uur stipt aan de lokalen.
Alle leden,ouders,sympathisanten,broers en zussen, enz... zijn allemaal van harte welkom!
Voor zij die daarna nog iets warm willen drinken/eten : in de linde is het dezelfde dag Kerstmarkt van rusthuis Oase. (meer info volgt nog)
Gepost door: Wim

Christus koning 10:18 - 25/11/2011
Deze zondag is het christus koning !
Alle leden worden gewoon om 14.30u op de chiro verwacht.
Ouders en sympathisanten zijn van harte welkom om 17.00u in de Linde.
Gepost door: Wim

Spaghetti-avond+Chirobar! 19:55 - 12/11/2011
Het is bijna zover, volgende vrijdag (18 november) is het terug onze jaarlijkse spaghetti-avond!!
U bent van harte welkom in zaal de Linda (aan de lokalen) vanaf 18.00u, om een spaghetti te komen eten.

uitnodiging

Dit jaar voorzien we ook een (experimenteel) specialleke...
JH Den Droes wordt voor n avond omgetoverd in een heuse Chirobar.
Dus na je spaghetti kan je gezellig in den droes nog iets komen drinken met je oude en nieuwe chirovrienden, iets bestellen bij je favoriete leid(st)er, een oude kampfilm aanschouwen en misschien zelfs een kleine zangstonde doen !

Tot vrijdag !

Gepost door: Wim

Foto en film 19:10 - 31/10/2011
Wie de jongensfilm wil bestellen moet een mailtje sturen naar : film@chiroeversheim.be
Vermeld ook je naam en afdeling. De prijs is 5 euro !

De fotos kan je op hieronder vinden, ofwel in het foto-album(in groter formaat)!


PS: als je liever hebt dat er een foto niet op het internet staat, laat dit dan weten via het contactformulier !
Gepost door: Wim

Foto en film namiddag 19:57 - 24/10/2011
Hallo,
Deze zondag(30oktober) is het foto en film namiddag!
Het is dus geen chiro aan de lokalen.
Iedereen is van harte welkom om 14uur in de muze van meise.
14.00: film vd meisjes
16.00: film vd jongens


Gepost door: Wim

Dag van de Jeugdbeweging ! 21:42 - 16/10/2011
Deze vrijdag is het dag van de jeugdbeweging!
Kom allemaal in uniform naar school en toon hoe leuk de chiro is !!!

PS: 30 oktober is het foto-en film namiddag in de muze om 14uur.
Gepost door: Wim

Inschrijvingen 19:13 - 10/10/2011
Vanaf dit jaar werken we met een nieuw inschrijvingssysteem.
Je moet je via de jongenswebsite inschrijven, via het inschrijvingsmenu.

Pas op: je inschrijving is pas definitief als je je lidgeld betaald hebt.
Het lidgeld is 35 euro en moet gestort worden op 799-5375704-63!
Gepost door: Wim

foto 17:01 - 23/09/2011
Er zijn fotos van vorige zondag online gekomen !

Oudere fotos kan je steeds vinden in het Foto-menu.

Tot zondag voor een laatste chiro met je huidige leiders !
Gepost door: wim

Inschrijvingen 14:49 - 22/09/2011
Vanaf dit jaar werken we met een nieuw inschrijvingssysteem.
Je moet je via de jongenswebsite inschrijven, via het inschrijvingsmenu.

Pas op: je inschrijving is pas definitief als je je lidgeld betaald hebt.
Het lidgeld is 35 euro en moet gestort worden op 799-5375704-63!


Gepost door: Wim

We zijn er weer ! 14:44 - 22/09/2011
Eindelijk zijn we er weer !
Iedereen is vanaf nu op zondag(behalve de eerste zondag van de maand) welkom om naar de Chiro te komen om 14.30u aan onze lokalen.

Er ligt ook nog een gigantische berg verloren voorwerpen van het kamp in onze lokalen, daar zit waarschijnlijk ook iets van jou tussen...

Tot zondag!!!
Gepost door: Wim

Veldbed 18:20 - 16/07/2011
Voor diegenen die het niet vonden in het kampboekje:

Veldbed meenemen!

Aangezien wij een volledig tenten kamp doen is het niet aangeraden om op de blote vloer t slapen.

Rest van de info staat hieronder

Tot op kamp !


Gepost door: Tette

Kamp 10:00 - 14/07/2011
De leiding vertrekt vandaag al op voorkamp, we zijn dus echt begonnen !
Daarom volgt er nu nog wat info:

De camion met de bagage wordt deze zondag ingeladen tussen 14.00u en 15.30u.
Ouders die hun kinderen brengen, mogen de bagage ook zelf meenemen!

De Kerels en Aspis worden op 17/07 om 6.00u aan de lokalen verwacht, met de fiets.
De Toppers en Rakkers vertrekken 18/07 aan de lokalen om 14.00u samen met hun ouders en leiding.
De Ponkels en Speelclub worden op 21/07 verwacht om 16.00 op de Kampplaats in Bivre.


Voor alle post voor uw kindjes/vriendjes:
Chirojongens Eversheim
t.a.v ...................
Nollevause Jean-Pol
Rue du Progrs 125
5555 GraideDe ouders die hun kinderen brengen, stellen hun GPS(of padvinderscapaciteiten) best in op Graide.
Vandaar zullen er pijlen hangen naar de kampplaats. Zodat je vlot de weg kan vinden!

In geval van nood kan je de hoofdleiding contacteren. Hun nummers vind je bij Contact en Info.

Tot op kamp!
De leiding

Gepost door: Wim

Kamp 19:52 - 02/07/2011
De voorbereidingen gaan nu echt beginnen !
De leiding heeft de voorbije week al heel wat tenten opgezet om te oefenen en we zijn al armspieren aan het kweken om de wcput te graven.

De bagage van leden die mee moet met de camion kan zondag 17/07 van 14uur tot 15.30uur aan de lokalen worden afgezet of tijdens het vertrek met de fiets (17/07 om 6.00 uur).

Wie zijn medische fiche nog niet heeft ingediend, kan dat doen als de bagage wordt afgezet of gewoon bij leider Wim in de brievenbus steken (Putteveld 34). Of je kan aan de lokalen passeren, hoogstwaarschijnlijk zijn daar wel enkele leiders aan het werken !
Gepost door: Wim

Kamp 18:41 - 16/06/2011
Eindelijk, het is bijna zover!
We zijn al bij iedereen op bezoek geweest en nu de leiding hun examens aan het afwerken zijn,
kunnen we stilaan beginnen met de voorbereidingen van het kamp.


Iedereen die zijn medische fiche nog niet heeft binnengebracht, zou dat zo snel mogelijk moeten doen.
Dan kunnen we alle papieren in orde brengen!

Wim

Gepost door: Wim

Xtra-muros 18:58 - 28/05/2011
Dit is het moment waar jullie allemaal op gewacht hebben !
Onze eigen speelclubbers zijn op tv geweest met een interview vanop de XtraMuros in Mechelen.
Bekijk het verslag hieronder!!

Ravotten in hartje Mechelen op De Speeldag from javi tv on Vimeo.Tot zondag
Gepost door: Wim

Kerels Weekend 17:26 - 19/05/2011
We gaan op weekend met de Kerels(Kerels only):

17.45 Aan de lokalen vertrekken
Mee te pakken:
-Identiteitskaart en eventuele buzzypass
-25
-rugzak met:
*slaapgerief (matteke en slaapzak)
*eetgerief(gamel of pan, geen plastieken bord (dat zou wel eens kunnen smelten (uw is mee)))
*Haarkamgerief(voor den Tom(blonde) alleen)
*Reserver kleren

Voor de rest is het gewone chiro

Tot vrijdag/zondag
Gepost door: Den Tette

Xtra Muros 15:20 - 02/05/2011
Beste ouders,
15 mei gaan we op extra muros, Chiro op verplaatsing!

Hiervoor spreken we af om 13.30 aan het station van kapelle op den bos.
We komen hier terug toe om 18.15.
Iedereen moet daar zelf geraken !!!


Gepost door: Wim

Rakkersweekend 19:23 - 28/04/2011
Om misverstanden te vermijden ook langs deze weg bevestiging dat het dit weekend wel degelijk rakkerweekend is, van vrijdag 20.00h tot Zondag 12.00h.
We beginnen en eindigen aan de lokalen !
Het belooft een ongelooflijk weekend te worden waar de rakkers als het ware omgevormd worden tot echte paras!
Wat ze dus zeker niet mogen vergeten is :
-camouflagekledij, een veldbed, een slaapzak, genoeg reserve kledij, eetgerief, wasgerief
-15euro om het weekend te financieren.

Ook zouden wij (rakkerleiding) ons willen verontschuldigen voor de slechte communicatie en we hopen dat iedereen aanwezig zal kunnen zijn.
Voor vragen kan je altijd terecht op het nummer 04.77.31.67.96 (ook tijdens het weekend)

Gepost door: Wim

Streekbieren 11:52 - 15/04/2011
ChiroEversheim lanceert een nieuw evenement, de eerste (hopelijk) jaarlijkse StreekBierenAvond

From flyers+affiches

Gepost door: Den Tette

Speelclubactiviteit !!! 16:54 - 28/03/2011
Beste ouders,
zoals jullie misschien al vernomen hebben van jullie kinderen gaan we dit jaar met de speelclub op uitstap.
We gaan met de speelclub naar de zoo in Antwerpen, en er is zelfs meer want we gaan met de trein.
Deze superdeluxe activiteit zal doorgaan op de laatste vrijdag van de Paasvakantie, 22 april.
Om alles in goede banen te kunnen leiden zouden we graag tegen zondag 17 april weten welke speelclubbers er mee gaan.
Zo een speciale activiteit kost natuurlijk wel iets , daarom vragen we 15 euro per speelclubber.
Daarin zit het vervoer en de inkom in de zoo.
Lunchpakket moet je zelf voorzien, evenals gepaste kledij en stevige schoenen!
We vertrekken vanuit het station van Kapelle-op-den-bos, we verzamelen daar om 8.50u.
De terugkomst is om kwart na 5 voorzien in Kapelle op den bos.


Datum: vrijdag 22 april
Vertrek: 8.50 in Kapelle-op-den-bos
Terug: 17.15 in Kapelle-op-den-bos
Prijs: 15 euro
Lunchpakket meenemen

Laat ons zeker weten of je meekomt of niet.

Tot zondag!

Leider Del en Leider Wim
wim@chiroeversheim.be
0486/65.14.54
Gepost door: Wim

Chiro en Kinderbal 20:32 - 01/03/2011
Vrienden van Chiro Eversheim:
stap 1: haal u een doos dafalgan in huis.
stap 2: haal uw dansbenen van stal;
stap 3: begeef u op 12/03 naar de Ceciliazaal,
want het is weer zover het jaarlijkse Chirobal in de Ceciliazaal, vanaf 21u!!
From flyers+affiches


Maar daarvoor is het nog Kinderbal voor de jongeren (van geest ???).
Van 18u tot 20u op dezelfde locatie en datum als het grote bal.
From flyers+affiches


PS: verkleden is een pluspunt!
Gepost door: Wim

Film Ponkels-Speelclub-Rakkers 14:33 - 13/01/2011
De gemeente heeft weeral eens een geweldig idee gehad om opnieuw "Cinema Meise" te organiseren.
Dit houdt in dat de jeugdbewegingen gratis naar de film mogen gaan kijken op 23 januari!!

De ponkels,speelclub en rakkers spreken daarom af om 14.15 aan de Muze in Meise.
De film is waarschijnlijk rond 16.30 gedaan, dus u mag uw kindjes terug komen ophalen tussen 16.30 en 16.45 aan de muze.

Het is dus voor de jongste afdelingen geen chiro aan de lokalen, maar wel film aan de muze om 14.15!!
De oudere afdelingen hebben gewoon chiro.
Gepost door: Wim

Prettige Feesten 16:53 - 27/12/2010
Vanwege alle leiding :
Vrolijk Kerstfeest en ook al een Spetterend Nieuwjaar!!!

Als eerste goede voornemen zouden wij al aan iedereen willen vragen om nog eens na te kijken of je het inschrijvingsgeld voor de chiro al betaald hebt(35 euro)!
Als je niet zeker bent of het al in orde is, kan je altijd een mailtje sturen via het contactformulier

Dit is het rekeningnummer!
Chiro Eversheim BJ/0202
Potaardestraat 3
1860 Meise
799-5375704-63

Maar natuurlijk geen feestdagen zonder cadeautjes!!
Daarom zijn ook de fotos van de fakkeltocht en de voorbije chiros online gezet,
je kan ze vinden bij Foto's
Gepost door: Wim

Kampfoto's 20:26 - 20/12/2010
Eindelijk zijn ze er, de kampfotos van het kamp in Geel!
En het zijn er heel wat!!
Met dank aan de fotografen : leiders Bart en Wim; Kookmama's Marie-rene,Goedele en Ann.

UPDATE
Ook de fotos van Pula zijn er !


Je kan ze allemaal overzichtelijk terugvinden door op de slideshow te klikken.
Als je liever niet hebt dat je foto op de site staat stuur dan een mailtje naar wim@chiroeversheim.be
PS: deze zondag is het Chiro!

Gepost door: Wim

Chiro Eversheim (oeoeoeoe oeoeoeoeo ....) 11:44 - 16/12/2010
De aandachtigen hadden hem al gehoord in de kampfilm van leidster Jolien.
De geconcetreerden herkenden de stem van oudleider Dieter.
En de superslimmen herkennen de montagetechniek van leider Bart.

Maar iedereen kan onze superhit vanaf nu meezingen!!!


Gepost door: Wim

Fakkeltocht 21:25 - 12/12/2010
Volgende week zondag is het onze Fakkeltocht, iedereen is welkom!!!!!
We vertrekken om 17 uur aan de lokalen, kom dus zeker op tijd. Voor de leden is het ook gewoon chiro om 14.30!
Nadien kan je nog genieten van een warm drankje.

From flyers+affichesPS: Alle fotos van het klein kamp komen in de loop van deze week online!
PS2: 26 December is het WEL Chiro !!!!
Gepost door: Wim

Foto en film namiddag 18:02 - 29/11/2010
Na een geweldige christus koning is het al bijna tijd voor de volgende activiteit.
From flyers+affiches


Het is dus geen chiro aan de lokalen deze zondag !!!

Vergeet ook de affiche niet aan je raam te hangen om kans te maken op een superdeluxe prijs tijdens de FenF-namiddag!!!
Gepost door: Wim

Christus koning 28/11 22:31 - 21/11/2010
Volgende week is het zover!

From flyers+affiches

Gepost door: Wim

Reservekledij 13:01 - 20/11/2010
Net zoals vorige week, zouden uw liefste kindjes wel eens naar huis kunnen komen zoals leider Bart.
From 14-11-2010

U geeft dus best wat reservekledij mee zodat iedereen nog eens warme kleren kan aandoen! (en ook zodat er nog meer vuile was is!!!)

Tot zondag!

Gepost door: Wim

Zondag 14-11 21:55 - 14/11/2010
Het was weer een leuke dag vandaag!!
Getuige daarvan zijn de vele fotos die je hier kan vinden.
14-11-2010


Voor de mensen die hun kinderen nog moeten inschrijven en dat via overschrijving willen doen.
Ziehier het rekeningnummer 799-5375704-63. Gelieve naam en afdeling te vermelden.

Tot volgende week!
Gepost door: Wim

Zondag 14-11 18:49 - 13/11/2010
Door het prachtige weer zal het er morgen weer plezant aan toe gaan.
Vergeet dus zeker geen reservekleren mee te geven.
Want het zou weleens op zoals enkele weken geleden kunnen eindigen!

Gepost door: Wim

Spaghetti-avond 13:53 - 13/11/2010
Het was weer een overweldigend succes.
We verbraken alweer ons record door maar liefst 485 spaghetti's te verkopen!!!
Allemaal bedankt om af te komen en ...
tot volgend jaar !
Gepost door: Wim

Spaghetti-avond: 12 November 23:03 - 01/11/2010
Binnenkort is het weer zover...
Onze superdeluxe spaghetti-avond op 12 november.
We verwachten jullie massaal vanaf 18u aan de linde!!

Gepost door: Wim

Fotos en film 11:23 - 01/11/2010
Eindelijk zijn er weer wat fotos en filmpjes online geraakt!
Hier kunnen jullie ze terugvinden...
Enkele fotootjes van de laatste zondag met de vorige leiders.
Chirozondag 26-09-10


en een paar filmpjes van vorige zondag!


en ook nog eentje van de leider die het goede voorbeeld geeft

Gepost door: Wim

Kaduuk en Kadee-dag 12:09 - 28/10/2010
Nog even een kleine herinnering:
Deze zondag spreken we af om 13.30 aan de kerk van meise, we sluiten daar ook af om 17u.
Het is dus geen gewone Chiro aan de lokalen !

Vergeet zaterdagavond ook niet naar het velaertbos te komen voor de halloweenactiviteit van natuurpunt!!!
Gepost door: Wim

Halloween+K&K-dag (30-31/10) 22:10 - 10/10/2010


Op zaterdag werkt Chiro Eversheim mee aan de Halloweentocht van Natuurpunt in het velaertbos.
Al wie zin heeft om eens lekker te griezelen of te spoken, moet zeker van de partij zijn !
We verwachten zoveel mogelijk leden met al hun vriendjes en familie aan het velaertbos.

Alsof het dat weekend nog niet genoeg is, doen we er nog een schepje bovenop!!
De gemeente organiseert op zondag de Kaduuk en Kadeedag in meise.
Natuurlijk mag Chiro Eversheim daar niet ontbreken, dus spreken we zondag 31 Oktober om 13.30 af aan de kerk van Meise. We stoppen om 17u dus alle ouders mogen dan hun kindjes weer komen ophalen.
Het is dus geen chiro aan de lokalen!!

Gepost door: Wim

Inschrijvingen 20:26 - 10/10/2010
De inschrijvingen verliepen vlot maar er zijn er nog enkele die niet zijn ingeschreven. Dit is nodig voor de verzekering.

Voor diegenen die via overschijving willen betalen:

35 op rekening van
Chiro Eversheim BJ/0202
Potaardestraat 3
1860 Meise
799-5375704-63

met duidelijke vermelding van groep en naam.

Vragen mogen natuurlijk altijd via het contact formulier verzonden worden.

Nog een prettige 10/10/10

Den Tette
Gepost door: Den Tette

Inschrijvingen 22:44 - 04/10/2010
Beste ouders,
Deze zondag zijn het inschrijvingen voor het nieuwe chirojaar.
Ze vinden plaats vanaf 18u aan de lokalen.
Dit kost 35 euro(verzekering+spelmateriaal+drankje), gelieve dit cash mee te brengen!!

Tot zondag!


Gepost door: Wim

Inschrijvingen+overgang 15:55 - 20/09/2010
Na een geweldige start van het nieuwe schooljaar is het stilaan tijd om eens te beginnen aan het nieuwe chirojaar.
Dit gaat van start op 10 oktober.
Alle leden krijgen hun nieuwe leiders en de oudsten van elke groep gaan naar een hogere groep.

Na de chiro(vanaf 18u) zijn het inschrijvingen aan de lokalen, gelieve hiervoor 35 cash mee te brengen, dat maakt het allemaal veel eenvoudiger voor ons
Je kan ook nog pulls kopen (zolang de voorraad strekt)

Tot zondag, voor een laatste keer chiro met je huidige leiders!


Gepost door: Wim

Het Nieuwe Jaar 20:50 - 06/09/2010
Jawel beste vrienden van de chiro,
na weken verveling op zondagmiddag zijn we er eindelijk weer.
Vanaf volgende week zondag (12 september) zijn alle nieuwe en oude leden welkom.
Iedereen vanaf het eerste leerjaar is welkom!
(derde kleuterklas kunnen we helaas nog niet laten meegenieten van de chiro)

We zien jullie dus graag
-vrijdagnamiddag in het schooltje op onze wervingsactie.
-zondag op de chiro (potaardestraat 1, 1860 meise) van 14.30 tot 18.00.
Gepost door: Wim

Kampen ! 17:03 - 04/08/2010
De kampen zijn gedaan,

Het is allemaal vlot verlopen, maar helaas zijn de kampen weer gedaan.

Het volgende event zijn de lindefeesten tijdens het laatste weekend van augustus. De tweede week van september begint de chiro weer zoals gewoonlijk.

Hopelijk tot dan,
Den Tette
Gepost door: Den Tette

aankomst 20:08 - 29/07/2010
Beste ouders,

Alles verloopt hier nog steeds volgens plan en we amuseren ons kapot.

Als alles volgens plan loopt zijn we rond 13 uur terug in Belgi. Mocht het zijn dat het langer zou duren proberen we een papier op te hangen aan de lokalen.

Met warme en Croatische groeten,
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Kroati 11:46 - 24/07/2010
We zijn levend en wel, het is hier enorm warm maar de zee is enorm verkoelend!

Met liefs,
Den Tett
Gepost door: Den Tette

Buitenlands Kamp 17:21 - 17/07/2010
Het is zover,

Chiro Eversheim trekt er weer eens op uit.

Er resten ons enkel nog wat praktische zaken:

- Verzamelen aan de lokalen om 20.00
- Hou de bagage zo klein en efficient mogelijk!
- Zie dat ALLE documenten in orde zijn, niet in orde => niet mee op kamp
- Breng zeker en vast een lunchpakket en enkele tussendoortjes mee

De huizen zijn gelegen te

Chirojongens Eversheim
t.a.v. ...
Gortanova Ulica 42
HR-52100 PULA
CROATIA

Chiromeisjes Eversheim
t.a.v. ....
Put Za Kanalic
HR-52100 STINJAN
CROATIA

Tot dan!

Gegroet
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Kamp in Geel 08:32 - 03/07/2010
Het kampseizoen is geopend!

Als u het kamp dag bij dag wilt volgen kan u op de meisjessite terecht, zij verslagen naar gewoonte over elke dag. De meisjessite kan je op http://www.chiromeisjeseversheim.be.

Het kamp start om 16 uur en het postadres is:
Chiroeversheim t.a.v uw kind
De kievit
Kapucienenberg 38
2440

Enkel in noodgevallen kan u terecht bij:
Robin 0472 99 48 62

Veel plezier!
Met zonnige groeten uit Geel
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Klein Kamp 09:09 - 01/07/2010
Eindelijk!!
Het is zover: de leiding vertrekt eindelijk op voorkamp, nu is het echt niet lang meer voor we in Geel zijn!!!
Over een klein uurtje vertrekt de eerste Eversheimse delegatie met hun fiets richting kampplaats, later volgen nog de vrachtwagen en de auto's.
Wij hebben er allesinds veel zin in, jullie hopelijk ook.

Tot zaterdag (16uur)!!

Hier is ook nog even het adres(voor brieven en wegbeschrijvingen)
De Kievit
T.a.v.  (vermelding van naam en afdeling)
Chiro Eversheim
Kapucienenberg 38
2440 Geel

Gepost door: Wim

Kampen ! 17:39 - 22/06/2010
De kampen komen eraan, er is staat nog 1 zondag op het programma.

Het buitenlandse kamp is bijna rond, er zijn enkel nog wat administratieve zaken te regelen.

Het formulier van de ouderlijke toestemming moet binnen zijn voor het vertrek. Indien u niet weet welk document dit is kan je het formulier hier downloaden.

We hebben nog enkele persoonlijke gegevens nodig om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Deze gegevens zijn Geboortedatum, geboorteplaats, identiteitskaart nummer, en rijksregisternummer. Gelieve deze deze zondag aan de leiding te laten weten of via mail te sturen naar chiromeisjes.eversheim@gmail.com

EUROPESE ZIEKTEVERZEKERINGSKAART
Sinds 2004 vervangt de Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) het formulier
E111. Deze kaart is persoonsgebonden, en ook kinderen moeten er een hebben. Ze
is een bewijs dat u in orde bent met uw ziekteverzekering en verschaft recht op
terugbetaling van medische kosten in Europa.
In Kroati is de Europese Ziekteverzekeringskaart niet geldig. Belgi heeft wel
een bilaterale overeenkomst gesloten met Kroati waardoor men toch gebruik kan
maken van de Kroatische sociale zekerheid. Je hebt daarvoor wel een formulier
BE-HR 111 nodig dat je gratis kan aanvragen bij je ziekenfonds. Aangezien de
busreis naar Kroati, door verschillende Europese landen gaat, is het toch
aangewezen om ook voor deze reis je Europese Ziekteverzekeringskaart bij te
hebben.
Neem dus zeker contact op met je mutualiteit. Ga ook na of andere
bijstandsformules (via pechverhelping, werkgevers, ...) geldig zijn in Kroati.


PS: Fiscale attesten voor het kamp zijn hier te vinden

Gepost door: Den Tette

Einde Mei 21:46 - 30/05/2010
Het einde van Mei is in zicht en daarmee gaat de laatste maand Chiro voor het kamp in.

Dit betekent dat de betalingen binnen moeten voor het buitenlands kamp. Praktisch gezien betekent dit:
SPAARDERS:
63 Euro per persoon

NIET SPAARDERS:
376 Euro per persoon

door de gestegen brandstofprijzen per persoon een toeslag van 5 wordt bijgerekend op de factuur

Dit moet op de rekening van de Chiro komen:
Chiro Eversheim
Potaardestraat 3
799-5540757-22

Met de duidelijke vermelding van: naam van uw kind en afdeling.

Liefst voor 11 Juni zodat wij genoeg tijd hebben om de rest in orde te brengen.

Veel zomerplezier
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Buitenlands Kamp 20:16 - 11/05/2010
Na een periode van stilte is er eer een beetje informatie over het buitenlands kamp:

-De spaarders moeten nog 1 betaling doen op de CHIRO REKENING(!!)
-De niet-spaarders moeten de rest ook betalen op diezelfde rekening
Dit zal tegen het einde van Mei zijn, exacte data, rekening nummers en prijzen volgen nog
Mochten er updates volgens vanuit JEKA zal het op deze site komen te staan.

Ondertussen is de leiding achter de schermen druk bezig met het verzorgen van de voorbereiding van de kampen. Als er nog vragen zijn kan je dit altijd in het contact formulier invullen.

Groeten
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Activiteiten 09:00 - 22/04/2010
Het was een verjaardagsfeesje om niet te vergeten!
We willen dan ook alle sympathisanten en mensen die zijn afgekomen bedanken voor het meevieren van ons 40 jarig bestaan.

Het feesten is echter nog niet gedaan want voor de jeugd is er binnenkort de aspifuif!Kaarten kan je krijgen bij de aspileden en aspileiding.

Vanuit Ha Noi
Den Tette
Gepost door: Den Tette

40 Jaar Chiro Eversheim 09:53 - 31/03/2010
We bestaan 40 jaar, en dat gaan we vieren !

Zoals je ziet is er een knop bijgekomen van 40 jaar chiro in de menubalk(of klik hier). Ga er zeker eens kijken voor data, activiteiten en inschrijvingen.
De afwezigen zullen ongelijk hebben want het belooft een groots feest te worden.

Voor het buitenlands kamp komt er binnenkort wat informatie betreffende de betalingen voor de spaarders (de laatste is speciaal) en de niet spaarders.

Vanuit Vietnam, uw webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Lang Geleden 21:53 - 03/03/2010
Het is weeral lang geleden, gebukt onder het vele werk is er de laatste tijd niet veel gebeurd op de site.

Het bal komt eraan:
13/03Verder staat nog enkele events op het programma:
40 jaar Chiro Eversheim
X-tra Muros
Een Aspifuif
En nog vele zondagen natuurlijk

En natuurlijk klein en groot kamp
klein: 3-10 Juli
groot: 20-31 Juli

Groeten van een vertrekkende webmaster
Den Tette


Gepost door: Den Tette

2010 11:41 - 12/01/2010
Het nieuwe jaar is vertrokken!

Na een spetterende eerste chiro zondag van 2010 werkend de meeste leiders zich door hun examens. Chiro blijft echter doorgaan zoals normaal. Er komen binnenkort weer fotos aan en de agenda worden nu ook echt wel bijgevuld.

Er is weer een betalingsdag voorbij voor de spaarders voor het buitenlands kamp, normaal krijgen we binnenkort een overzicht van de betalingen.

Den Tette
Gepost door: Den Tette

Nieuwjaar 14:11 - 31/12/2009
2010 komt eraan!

Dat betekent dat de agenda bijna op is, die zal bijgevuld worden binnenkort. Normaal gezien komen er binnenkort weer foto's op. Dus blijf kijken !

Voor de rest wens ik iedereen een gelukkig 2010!

Den Tette
Gepost door: Den Tette

Fakkeltocht 15:03 - 18/12/2009
Ze zijn er, de fotos van de fakkeltocht van 2009 !
Bekijk ze nu op de foto pagina.

Aangezien de meeste leiders nu aan den blok beginnen zullen er hoogstwaarschijnlijk een paar vervangleiders opduiken. Voorlopig gaan echter alle zondagen door zoals normaal. Kijk op tijd de site na want de mogelijkheid bestaat dat er eventueel 1 zondag weg valt.

Geniet nog van de sneeuw zolang hij er ligt

Groeten van een webmaster die ook vakantie heeft
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Fakkeltocht 12:31 - 11/12/2009
Van LossePics

Gepost door: Den Tette

De sint is geweest 12:41 - 06/12/2009
Jaja de sint is over de daken heen gelopen!
Wat hij gebracht heeft ???

De foto's, ga maar vlug kijken allemaal!

Voor de spaarders van het buitenlands kamp, vergeet zeker niet te storten voor de 10de december.

Groeten van een herstellende webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Christus Koning 08:52 - 30/11/2009
Het is weer lang geleden: een nieuws post !

Mijn oprechte excuses voor de silte op de site. Ik heb echter zondag met christus koning fotos getrokken en zal die vanavond of morgen avond op de site plaatsen. Kijk alvast uit naar de foto pagina!

Voor de spaarders van het buitenlands kamp: het is weer bijna zover! Gelieve de spaarsom te storten op de rekening van JEKA om problemen te vermijden. Ik zal in de babbelbox de link richting spaar details zetten, ga alvast een kijkje nemen. En als je daar dan toch bent, laat een berichtje achter

Groeten van een bijna vakantie hebbende webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

het is zover 07:21 - 20/11/2009
Spaghetti
Gepost door: Den Tette

Buitenlands Kamp 13:56 - 09/11/2009
Het is weer zover voor de spaarders !!!

Gelieve te storten met de code die u gekregen heeft in oktober
voor de vergeters:
Klik hier
Alle informatie staat hierop

Groeten van een zieker wordende webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Aspiranten en Kerels 17:39 - 07/11/2009
Aan alle aspiranten en kerels:
Zondag 8 november verzamelen we om 14.30 aan de ingang van de sporthal van Meise aan de kant van de muse.
Wees daar of wees vierkant!

groeten van een iets uitgeslapenere webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Zeker komen, want daar steekt tijd in :) 09:48 - 05/11/2009
Van LossePics

Gepost door: Den Tette

Maak 20/11 geen geen eten klaar want: 20:01 - 29/10/2009
Spaghetti
Gepost door: Den Tette

Helaas geen Chiro 09:02 - 28/10/2009
Bent u niet zeker of het chiro is of niet ??
Neem een kijkje in de agenda, alle chirozondagen tot nieuwjaar staan erin alsook de data van de kampen. Er komen nieuwe foto's binnenkort dus neem zeker af en toe een kijkje op de foto pagina.

Als er nog iets mankeert aan de site, u ontdekt een fout, u wenst te zeveren met de rest van de chiro gemeenschap: Post een bericht op de babbelbox. De babbelbox wordt geregeld gecontroleerd door leiders en leden.

Is er iets meer? Wil je een discussie starten? Het forum staat voor u klaar.

Alvast een herinnering voor de spaarders voor Kroatie: Vergeet niet te storten voor de 10de november.

Groeten van een moeilijk wakker wordende webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Update 11:05 - 20/10/2009
Na een geweldige zondagnamiddag maken we ons klaar voor een paar updates op de site:
Contact gegevens worden geupdate,
Leiding fotos worden toegevoegd,
Een beschrijving van de leiders (zie hieronder),
Filmkes kunnen eventueel op de afdelings paginas komen

Post een beschrijving van je leiders in de babbelbox en mss komt jouw beschrijving wel onder hun foto

Voor het buitenlands kamp: belangrijk
Er is zondag wederom een brief uitgedeeld, deze keer voornamelijk voor de niet spaarders. De brief staat hieronder.

VOOR DE SPAARDERS:
De mensen die gebruik maken van het spaarplan, hebben normaliter allemaal een
spaardersbrief gekregen. Deze brief is individueel en bevat het rekeningnummer
van Jeka en uw eigen gestructureerde mededeling die u voor deze verrichtingen
dient te gebruiken. De spaarsom dient steeds gestort te zijn voor de 10e van elke
maand (dit tot de maand mei). De meeste spaarders zijn gestart in oktober (en
hebben de eerste betaling al gedaan), de spaarders die later zijn ingestapt starten
vanaf november. Op de spaardersbrief staan alle stappen nog eens uitgelegd.
Gelieve dit spaarplan zo goed mogelijk op te volgen, aangezien dit minder
problemen oplevert voor ons. Indien u deze spaardersbrief kwijt bent of u
wil nog graag instappen in het spaarplan, contacteer ons!

VOOR DE NIET-SPAARDERS:
Aan al wie meegaat op buitenlands kamp en geen gebruik maakt van het
spaarplan, willen we vragen om 60,00 EUR voorschot op het inschrijvingsgeld te
storten. Dit op het volgende rekeningnummer: 799-5540757-22, Chiro Eversheim,
Potaardestraat 3, 1860 Meise. Deze storting is noodzakelijk voor de deelname aan
het buitenlands kamp. Mogen we vragen om deze storting in orde te brengen
VOOR 23 oktober 2009. Gebruik hiervoor ook de volgende mededeling: NAAM +
VOORNAAM voorschot jeka.
Belangrijk: wie deelneemt aan het spaarplan, moet deze som niet storten.
Hun spaarsommen tellen als voorschot op het inschrijvingsgeld

Groeten van de werkende webmaster
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Buitenlands kamp 20:40 - 11/10/2009
Na deze zondag is gebleken dat er nog verwarring is rond het spaarplan dus bij deze wat uitleg: Het bedrag is 46.72 euro per maand dat moet gestort worden voor de 10de van de maand. We zijn in oktober begonnen dus dit zou nu al moeten geregeld zijn. Voor de mensen die dit niet gedaan hebben maar wel het spaarplan volgen doe dit nu.
Mededelingen
PER PERSOON IS ER 1 MEDEDELING, die staat vermeld op de papieren die uw kind meekreeg op de laatste chirozondag. Indien u dit papier niet vind, niet hebt gezien of kwijt bent: mail naar pieter_jannes[at]hotmail.com en ik bezorg u de mededeling. Gelieve dit zo goed mogelijk op te volgen aangezien dit minder problemen geeft voor ons.

Groetjes
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Het nieuwe chiro jaar 13:42 - 05/10/2009
Met volle moed, een volwaardig strategisch strijdplan en een gemotiveerde leidingsploeg beginnen we aan het nieuwe jaar. We nemen hierbij afscheid van 3 van onze geliefde leiders namelijk Maarten "does it all" Depuydt, Stijn "Gorex" Van Rompaey, Jaryd "Jarhead,Yarrithe" Van Den Brande. En we verwelkomen Mick "Stalpaard" Stallaert, Wouter "Ptit" Lissens, Manu "Sunshine" De Clippel, Bart "Washbaart" Jannes, Tom "Faveir" Favere.

Bij wie deze moedige nieuwe leiders gaan staan is op dit moment nog een raadsel, volgende week weten we welke groep ze gaan begeleiden.

Verder kan ik melden dat de inschrijvingen voor zowel meisjes als jongens volgende zondag is om 18.05 in de Linde aan de lokalen. Het is ook een mogelijkheid om de nieuwe leiders van uw kind te ontmoeten.

Om deze site een beetje levendig te maken zijn er 2 nieuwe leiders die gaan meehelpen met het schrijven van berichten, namelijk Bert en Wim. We gaan ook proberen om regelmatig een verslagje te zetten op de afdelingspagina's.

Kruip uit jullie slaapzakken en geniet van het leven!
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Update 08:53 - 02/10/2009
Een weekend zonder chiro, voor de leden altans. De leiding trekt zich terug in een onherbergzaam gebied en plant de veldslagen van volgend jaar. Binnenkort weten jullie wie jullie nieuwe leiders zijn, en gaan diegenen die in een oneven schooljaar zitten over naar de volgende groep.

Laat me jullie eraan herinneren dat de betaling voor de spaarders van het buitenlands kamp nummer 1 dient te gebeuren voor de 10de oktober. Als u het spaarplan heeft gekozen en nog geen papier heeft gezien, bel dan als de bliksem naar 0487/45.81.80 of 0493/61.65.94.

Met veel liefs en dergelijke
Den Tette
Gepost door: Den Tette

Buitenlands Kamp 08:44 - 28/09/2009
Belangrijk nieuws

Voor de spaarders

Diegene die aanwezig waren op de chiro kregen een papier mee met daarop het te betalen bedrag, het rekening nummer en een PERSOONLIJKE gestructureerde mededeling. Merk op de gestructureerde mededeling is persoonlijk en als je stort met een andere zal het geld niet correct aankomen.
Voor diegenen die er niet waren volgt de informatie per mail.

Voor de sloddervossen onder ons komt er binnenkort een webpagina waar de code kan terug gevonden worden.


Voor de niet spaarders

Het voorschot bedraagt 60 en moet tegen het einde van oktober betaald zijn, in de loop van oktober komt verdere informatie i.v.m. deze betaling.

Voor de mensen die het financieel moeilijk hebben bestaat de mogelijkheid om beetje hulp van de chiro uit te krijgen. Alle gevallen worden serieus en discreet behandeld.

Groeten van de organisatie
Den Tette


Gepost door: Den Tette

Laatste zondag van het Chirojaar 13:20 - 26/09/2009
Een jaartje is weer voorbij gevlogen en het is tijd om weer eens van groep te veranderen. Zondag kunnen jullie je nog een laatste keer amuseren bij je oude groep. Dus er zeker allemaal zijn!
Gepost door: Den Tette

Nieuwe Site, Hij is er 15:25 - 07/09/2009
Zoals u kan zien is de site volledig vernieuwd!
Er zijn echter nog wat probleempjes met Internet Explorer
Zoek maar eens rond en laat een berichtje achter op de babbelbox.

Er staat een soort spam verhinderaar op de babbelbox dus vergeet niet te vermelden of u een mens bent of niet.

Ondertussen nog wat belangrijk nieuws:

Voor diegene die het nog niet gedaan hebben: Laat weten of u kind meegaat op het buitenlands kamp, en of u van plan bent het spaarplan te gebruiken
Bekijk zeker ook eens het filmpje van DANS MEE !


Gepost door: Den Tette

Nieuwe Site 10:36 - 03/09/2009
Na een mooie draaiperiode van 4 jaar is het tijd om de website te vernieuwen,

Na een week van coderen, uploaden en bekijken zit het werk er bijna op.

Banner is klaar, kleurenschema gekozen, alles gelinkt aan de code.
We zijn er bijna klaar voor!

We zijn klaar om in het nieuwe chirojaar te vliegen met een frisse start!

Een bedankje gaat uit naar leider Roel voor het maken van de banner(s) en naar oud-leider Gert voor het bijstaan in moeilijke server tijden en voor het plaatsje van de site op een server.

Verder zal er in Websiteland nog een website ontstaan over het buitenlands kamp met informatie.
En dan zet ik onmiddelijk een foutje recht: in de presentatie van het buitenlands kamp was de datum van vertrek fout, we vertrekken 20/07 s'avonds!

Groetjes van jullie webmeester Tette
Gepost door: Den Tette

Chiro Stunt - Dans Mee 12:19 - 01/09/2009
Hierbij het Stunt-resultaat van 4 oudleiders van onze Chiro (Dieter, Stijn, Tim en Dries)... meer dan 75 Chirogroepen bezoeken op kamp op 1 week tijd om met de groep te dansen. Via deze weg wensen we hen een welgemeende proficiat voor dit titanenwerk.
Uiteraard danst Chiro Eversheim ook mee in dit filmpje (tijdens het bivak in Baclain), check it out!Alle info op www.75jaarchiro.be/dansmee.
Gepost door: Maarten

Buitenlands kamp 23:02 - 23/08/2009
Voor alle ouders van de 3 hoogste afdelingen zijnde TOPPERS,KERELS EN ASPIS van volgend jaar (2010 dus inclusief 2de jaars rakkers van dit jaar)

BUITENLANDS KAMP 2010
INFO-DAG 30 AUGUSTUS 2009

Wanneer? 30 augustus 2009 om 16u
Waar? Jeugdhuis Den Droes (aan de chirolokalen)

Probeer zeker aanwezig te zijn!
Als je er niet kan zijn, verwittig dan zeker je leiding...

Gepost door: Den Tett

Stuur de leiding op Krinkel een kaartje! 23:01 - 23/08/2009


We zijn van dinsdag 25 tot zaterdag 29 augustus met 6 leiders en aspiranten (Roel, Pieter, Jeroen, Wouter, Bart en Maarten) op Krinkel (een leidingsbivak voor alle Chiroleiding in Vlaanderen). Houd jullie niet in om iets te sturen ;-)

Krinkel 2009
Verbond Brussel
leiding Chiro Eversheim (of specifieke naam)
Kapelstraat 11
2330 Merksplas
Gepost door: Maarten

HET FANTASTISCH BIVAK ZIT ER OP! 20:47 - 31/07/2009

Het fantastische kamp in Baclain zit er helaas op. Dank aan iedereen voor en achter de schermen om dit kamp mogelijk te maken! Ring-Tv vond het kamp indrukwekkend genoeg om er gisteren (do 30/07) enkele stukjes van de familiedag uit te zenden! We doen ons best om deze beelden ook op de site te krijgen.
We genieten in augustus na met een rustpauze. Het eerste weekend van september kan je Chiro Eversheim komen ontdekken op de Lindefeesten.
Gepost door: Maarten

ALLES STAAT KLAAR IN BACLAIN! 21:40 - 16/07/2009


We zijn er 100% klaar voor, de laatste hand wordt gelegd aan het kampterrein voor een schitterende 10-daagse in onze vallei (zie foto).
Er sloop helaas een kleine zetfout in de routebeschrijving...
Na het nemen van afrit 50 op de E25 (Luik --> Bastogne --> Luxemburg), is het LINKS af (en niet rechts af, zoals op de beschrijving staat) richting Baraque Fraiture. De rest van de beschrijving is correct!

Graag tot 17, 18 of 21 juli voor de start van het bivak!

Tot dan!

de leiding
Gepost door: Maarten

Adres voor de brieven 20:23 - 13/07/2009
Voor de thuisblijvers die graag post tot bij hun zoon/kleinzoon/petekind/... krijgen is hier het adres:

Chirojongens Eversheim
t.a.v "Naam van het kind"
Pierre Leonard
baclain 35b
6674 Montleban
Gepost door: Den Tette

NOG ENKELE DAGEN.... 13:18 - 11/07/2009

en we vertrekken naar Baclain!

Achter de schermen wordt hard gewerkt om alles klaar te krijgen.
Ook dit jaar kunnen we rekenen op tal van logistieke steun en sponsoring die het bivak (financieel) mogelijk maken:
-Douwe Egberts
-Sanex
-Nestle
-Devos Lemmens
-deal met PizzaHut
-KBC Meise (zakje ballonnen)
-HBC Design (uitleen van stroomgenerator)
-gemeente Meise (vervoer basismateriaal + uitleen van sportmateriaal)
-Sport en Recreatie Meise (leen van stoelen en tafels)
-Waalse overheid voor voedingssubsidies
-Colruyt (gratis worst + sportmateriaal)
-Familie Mestrez voor het opnieuw verzorgen van de vrachtwagen!

Nog even de belangrijkste data op een rijtje:
15 juli
De leiding vertrekt op voorkamp en brengt het kampterrein in gereedheid.
17 juli 6u
De aspiranten en kerels vertrekken per fiets naar Baclain
17 juli, tussen 18u en 19u30
Alle rakkers, toppers en ouders van aspiranten en kerels worden verwacht de bagage binnen te brengen aan de Chirolokalen.
18 juli, tussen 15u30 en 16u
... worden de rakkers en toppers op het kampterrein verwacht (door vervoer van ouders).
21 juli, tussen 15u30 en 16u
... worden de ponkels en speelclub op het kampterrein verwacht (door vervoer van ouders).
28 juli, rond 17u
Alle leden per bus terug, aankomst verwacht rond 17u in Eversem en aansluitend volgt de laatste sluiting.
Gepost door: Maarten

KALENDER mei - juni 12:00 - 26/06/2009
NU ZONDAG 28 JUNI
CHIRO... laatste Chirozondag voor de start van het bivak!

Na de sluiting doen we opnieuw (net als vorige zondag) een uitverkoop van 2-de hands Chirohemden, -T-shirts en truien uit onze collectie verloren voorwerpen (zonder naam).

Tot zondag!

de leiding
Gepost door: Maarten

BEDANKT AAN ALLE BEZOEKERS! 23:07 - 03/05/2009
Chiro Eversheim dankt alle bezoekers van de Ol Pistol actie. Maar lieft 530 mensen zijn komen ontbijten en zo behoren we tot een van de grootste acties van het gewest en de ruimere buurt!Bekijk hier de fotos


Gepost door: Maarten

START HUISBEZOEKEN 23:13 - 29/04/2009
We zitten in een laatste rechte lijn naar het bivak.
De kampboekjes zijn klaar... dat betekent dat ieder lid in de maand mei een bezoekje van zijn leiders thuis mag verwachten. Zij zullen meer informatie geven over onder andere kampthema, bivakgemeente, belangrijke data, vervoer, etc.

Zet de drank maar al koud :-)!
Tot dan!

de leiding
Gepost door: Maarten

GEEN CHIRO OP PASEN 10:24 - 09/04/2009
Komende zondag (12 april) is het geen Chiro, omwille dat iedereen thuis Paaseieren dient te rapen.
Eerstvolgende Chirozondag: zondag 19 april!

Vrolijk Paasfeest!

Leiding Chiro Eversheim
Gepost door: Maarten

ToppersWeekend 10:21 - 09/04/2009
Beste Toppertjes en ouders van toppertjes

We gaan op Weekend,(

enkel de toppers


17,18,19 April

Wij, als in de toppersleiding, zal nog meer informatie doorgeven via telefoon

Maar hier is al wat info:

Vertrek vrijdag 17 April om 17.00 uur
gekleed in oftewel chiropull of chirohemd

Mee te nemen:
slaapzak/matje, 15, kleertjes (warm en koud) die vuil mogen worden, twalet gerief(tandenborstel), goeie schoenen, rest van het uniform(broek en riem), bestek en bord niet nodig, gamel mag

Einde voorzien om 17.00 te
Jozef van doorslaerstraat 24
1840 Steenhuffel
Ouders komen hun kind of meerdere kinderen daar ophalen


Voor verdere vragen bel gerust naar
Pieter Jannes
0487/45.81.80
Gepost door: Den Tette

TD BEIJING 21:43 - 09/02/2009
Gepost door: Maarten

Aspiranten spelen straatmuziek voor 't goede doel! 21:41 - 09/02/2009

Gepost door: Maarten

Chiro in januari 14:01 - 24/01/2009
zondag 25 januari:
Toppers, Kerels, Aspiranten --> Chiro aan de lokalen om 14u30.
Ponkels, Speelclub, Rakkers --> gaan naar film in Muze. Ze verzamelen om 14u15 aan de ingang van de Muze (Brusselsesteenweg 69, Meise-centrum). Om 17u is het daar ook terug gedaan en worden de ouders verwacht om hun zoon daar terug op te halen.

Vanaf februari is al vertrouwde leiding terug op post!

Onze stock van pulls is opnieuw aangevuld (bijgevolg zijn alle maten terug voorradig). Deze zijn te koop na elke Chirozondag in het ponkellokaal (15 euro).
Gepost door: Maarten

gezocht: Schoenen 13:59 - 24/01/2009
Beste ouders,
Beste leden,

Van speelclubber Bazil Pasques zijn zijn stapschoenen op Christus Koning (30 november) zoek geraakt. Er bleven wel schoenen van maat 31 in het speelclublokaal achter die zondag. Het gaat hier wellicht om een vergissing.

Weet je waar de schoenen zijn, geef ons dan even een seintje aub? (Groepsleiding: Bert: 0485 54 23 91, Maarten: 0496 62 29 39)

Bedankt!
de leiding
Gepost door: Maarten

Bedankt aan alle stemmers! 22:10 - 06/01/2009
Hartelijk bedankt aan alle stemmers op onze foto voor de fluoactie (www.fluoactie.be).
Helaas hebben we de 2de ronde net niet gehaald.

Volgende keer beter!
Gepost door: Maarten

CHRISTUS KONING 22:45 - 26/11/2008

Feest mee! met Chiro Eversheim op de vernieuwde Christus Koning. Er zullen workshops geven worden waaronder: Breakdance, schmink, percussie, snoeptaart, improvisatie technieken en nog veel meer Dit alles gaat door op de chiro van 30 November. De leden worden zoals gewoonlijk om 14:30 verwacht, de ouders kunnen naar de resultaten van de Workshops komen kijken om 17u..
Achteraf kan men nog napraten met een heerlijke tas soep.

Tot dan!

De Leiding
Gepost door: Maarten

SPAGHETTIAVOND 08 22:35 - 26/11/2008
Chiro Eversheim dankt alle bezoekers van de spaghettiavond. Er zijn maar liefst 350 verkocht.
Extra dank aan onze kookploeg, die een hele week druk in de weer is geweest om de heerlijke saus te bereiden. Ook dank, aan onze sponsor voor koffie en suiker: Douwe Egberts. We kregen ook bezoek van vele naburige Chiro's (Opwijk, Steenhuffel meisjes, Meise en Malegijs) en da's tof :-)!

Tot volgend jaar!

de leiding
Gepost door: Maarten

FOTO- EN FILMNAMIDDAG 2008 22:10 - 10/11/2008
De foto- en filmnamiddag met terugblik naar ons kamp in Bourseigne-Neuve zit er helaas op. Vincent zorgde voor een schitterende fotopresentatie en Pieter voor een film om U tegen te zeggen.
Dank aan alle bezoekers!

Wie er niet bij was en alsnog een DVD (film + fotopresentatie) wenst, stuurt best een mailtje naar maarten-at-chiroeversheim.be. Het eenvoudigste is als het bedrag (8 euro) spoedig via overschrijving wordt betaald op de Chirorekening: 799-5375704-63, Chiro Eversheim, Potaardestraat 3, 1860 Meise.
Gepost door: Maarten

26 OKTOBER 2008 16:55 - 21/10/2008
26 OKTOBER 2008

PONKELS --> Chiro aan de lokalen van 14u30 tot 18u.
_________________________________________________________________________________________

vanaf SPEELCLUB --> DAG VAN DE JEUGD 2008

Opblaasbare structuren - DJ Set Jaryd Van den Brande - grime - circusschool - BMX-parcours - muzikaal verteluur - aquavolley - EHBO initiatie - pole fitness - Afrikaanse dans - covergroep Averechts - initiatie cameratechnieken en filmpjes monteren - t-shirts bedrukken - schietstand - gekke fietsen - rollski - kinderconcert De Planken - speleobox - opblaasbare structuren in het zwembad - WII Fit en improvisatietheater ...

We verzamelen om 12u aan de ingang van het zwembad te Meise.
Om 17u is het daar ook terug gedaan.

Vanaf rakkers --> kom in uniform!

Mee te nemen? Zwemgerief, 2,5 euro en lunchpakket.
Gepost door: Maarten

START CHIROJAAR 2008-2009 23:41 - 12/10/2008
Afgelopen zondag hadden we de overgangs+inschrijvingszondag! Er was massale opkomst. Super!

Wie er niet bij was, ontdekt hier welke leiders er een heel jaar parraat staan...

PONKELS: Bram Nica, Uw Saerens en Stijn Van Rompaey
SPEELCLUB: Jaryd Vandenbrande en Dieter Lissens
RAKKERS: Vincent Luyckx en Jeroen Lissens
TOPPERS: Pieter Jannes en Wim Vertriest
KERELS: Roel Coomans en Maarten Depuydt
ASPIRANTEN: Bert Houberechts en Robin De Backer

Wie zich nog niet heeft ingeschreven, wordt verzocht zich eerstvolgende Chirozondag te melden bij iemand van de groepsleiding.
Gepost door: Maarten

Bedankt voor het fijne bivak! 20:29 - 06/08/2008

Gepost door: Maarten

Alles loopt vlot! 23:01 - 17/07/2008
Het kampterrein is volledig in gereedheid gebracht.
De kerels en aspiranten zijn reeds vertrokken met de fiets. Na dag 1 zijn ze in Givet (F) geraakt. Deze plaats is gelegen op zo'n 20 kilometer van de kampplaats.

Onze vrachtwagenchauffeur Alain, heeft ook dit jaar al het materiaal naar onze kampplaats gebracht!

Morgen start ook voor de rakkers en toppers het bivak (13u verzamelen aan de Chirolokalen) en maandag voor de ponkels en de speelclub.

Fanmail kan worden verzonden naar:

Chirojongens Eversheim
t.a.v. .................
BAUVIR ANDRE
RUE DE FELENNE 33
5575 BOURSEIGNE-NEUVE
Gepost door: Maarten

The final countdown! 23:18 - 14/07/2008

Na verschillende weken hard voorbereiden, is het eindelijk zover! Donderdag vertrekken onze kerels en aspi's om 6 uur stipt aan de lokalen met de fiets naar het kampterrein. De Rakkers en Toppers verzamelen vrijdag 13u voor het vertrek.

De leiding vertrekt dinsdag reeds om het kampterrein in gereedheid te brengen.

17 juli 's avonds kan je nieuw berichtgeving verwachten van het bivakfront.
Gepost door: Maarten

Bijna bivak! 20:15 - 09/07/2008
Het bivak in Bourseigne-Neuve komt nu wel zeer dichtbij! Achter de schermen zijn we druk bezig om er een onvergetelijk kamp van te maken.

Enkele bivakwetten om van te watertanden...

-Vuile was neemt meer plaats in dan propere kleren.
-Ver is een rekbaar begrip (zie: leider is het nog ver?)
-Hoe lekkerder iets is, hoe minder er per kop van voorzien is door de kookploeg.
-Het aantal sokken waarmee jij na het kamp thuis arriveert na een kamp is altijd oneven.
-Zo snel als de bus vertrokken is, weet je weer wat het was dat je absoluut niet mocht vergeten mee te nemen, maar je toch vergeten bent.
-Hoe dieper de grachtjes zijn die je rond je tent hebt gegraven, hoe modderiger het water dat toch binnenstroomt.
-Andermans rugzak is altijd lichter dan de jouwe.
-De kans dat je moet afwassen is recht evenredig aan het aantal brieven die je gekregen hebt en die je dringend wil lezen.
-Aan een prikkeldraad zijn twee kanten, de veilige en de kant waar de stier staat.
-Op een kookvuurtje zijn twee zijden, de warme en die waar je gamel staat.
-Het belangrijkste probleem met reserve batterijen is dat ze onvindbaar zijn in het donker.
-Op de groepsfoto van heel de Chiro tijdens het kamp zijn 3 mogelijkheden:
o Je staat recht achter iemand anders
o Je keek net even de andere kant op
o Je staat te grijnzen als een idioot

Tot 17, 18 of 21 juli!

de leiding
Gepost door: Maarten

GEEN CHIRO 22:41 - 06/06/2008
GEEN CHIRO OP ZONDAG 15 JUNI!


...omwille van examens van vele leiders. Zondagen 22 en 29 juni is het uiteraard wel Chiro!

De RAKKERS hebben echter op 14 juni om 18.30 FILMAVOND aan de lokalen
Gepost door: Maarten & Den Tette

BIVAK 2008 09:49 - 09/05/2008
Het bivak komt nu wel zeer dichtbij! Tijdens de maand mei kunnen alle leden een bezoekje verwachten van hun leiders. Daarbij kom je alles te weten van de data, nuttige info, kampthema, alsook van de plaats. Hier alvast een tipje van de sluier...


Gepost door: Maarten

X-TRA MUROS 2008 22:54 - 27/04/2008


Gepost door: Maarten

RAKKERS-TOPPERS WEEKEN D 14:17 - 21/03/2008

Bekijk hier de fotos


Gepost door: Maarten

Bestelde foto's en dvd's zijn klaar! 21:31 - 06/02/2008
Met enige vertraging, zal het geduld worden beloond...


Gepost door: Maarten

2008... GOED GESTART ? 13:14 - 01/02/2008


En of dat we 2008 goed zijn gestart... zo gingen bijvoorbeeld onze jongsten naar de film in de Muze en de toppers deden een kleine stadstrophy in Brussel.
Helaas, zit vele leiding echter momenteel in examenperiode. Dat alles vlotjes blijft verder lopen is te danken aan de vele oudleiding, die er geen probleem van maakt nog eens een zondagje het beste van zichzelf te geven. Bedankt, mannen!
Dankzij oudleider Gert zijn er ook wat nieuwe foto's toegevoegd... kijk snel in het fotoalbum!
Vanaf februari zijn alle vertrouwde leiding terug op post.
Gepost door: Maarten

Fotoalbum 10:57 - 22/12/2007
Na een kleine onderbreking staat het fotoalbum weer volledig online,
iedereen kan terug herinneringen ophalen bij het kijken naar de fotos

sorry voor het ongemak
Gepost door: Pieter

FAKKELTOCHT 2007 23:04 - 09/12/2007

Gepost door: Maarten

SPAGHETTIAVOND 2007 22:28 - 20/11/2007

Gepost door: Maarten

Christus Koning 22:21 - 20/11/2007

Christus Koning-viering - zondag 25/11

Chiro voor leden om 14u30! Ouders en sympathisanten zijn welkom om 17u in Linde.

Gepost door: Maarten

Kampfoto en DVD bestellingen 22:12 - 20/11/2007
Zoals de kersverse nieuwe hoofdleiding het daarnet afkondigde, kan u de kampfoto's NU online bestellen. Dit kan door te surfen naar onze bestelpagina.

Zijn er problemen, laat ons dan zo snel mogelijk iets weten door te mailen naar kampfotos at chiroeversheim punt be

De bestellingen werden afgesloten. Binnen enkele weken worden de foto's en de dvd's overhandigd!

Gepost door: Gert

NIEUW CHIROJAAR GESTART 21:55 - 14/10/2007
Een 75-tal leden waren present op de overgangszondag, fantastische opkomst! Zij ontdekten wie hun nieuwe leiding is, die dit jaar hen een fantastisch chirojaar gaan bezorgen.

Hier alsnog 'n overzichtje:
PONKELS: Ben Dierickx, Robin De Backer en Bram Nica
SPEELCLUB: Jeroen Lissens en Bert Houberechts
RAKKERS: Roel Coomans en Pieter Jannes
TOPPERS: Dieter Lissens en Maarten Depuydt
KERELS: Jaryd Van Den Brande en Stijn Van Rompaey
ASPIRANTEN: Tim Vandenbroeck en Willem Kempenaers

Op de foto-en filmnamiddag heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe afdelingsleiding.
Tot dan!

de nieuwe leidingsploeg
Gepost door: Maarten

FOTO- EN FILMNAMIDDAG 2007 21:57 - 09/10/2007


KLIK HIER OM DE FLYER IN DEGELIJKE KWALITEIT TE BEKIJKEN.

Gepost door: Maarten

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING 2007 21:56 - 09/10/2007


KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.

Gepost door: Maarten

AFFICHEWEDSTRIJD 17:03 - 18/09/2007
Val in de prijzen in 4 stappen:

1. Neem een gratis Chiro-affiche mee bij de sluiting van een Chirozondag in september.
2. Hang hem thuis zichtbaar op aan je ruit!
3. Mogelijk wordt je huis dan gefotografeerd door t wervingsteam.
4. Zie je je huis op groot scherm tijdens foto-en filmnamiddag, dan val je in de prijzen!


Gepost door: Maarten

Joepie, terug Chiro! 17:02 - 18/09/2007
Chiro in september:
zondag 23 september
zondag 30 september
Zoals gebruikelijk van 14u30 tot 18u.


We verwelkomen graag alle leden terug, maar ook zeer graag nieuwe kinderen en jongeren. Ben je tussen 6 en 18 jaar? Kom meedelen in de spelvreugde! (place2be: Potaardestraat 3)

!!! Voor het Chirojaar 2007-2008 zijn alle kinderen geboren voor 31/12/2001 welkom bij ons in de Chiro. Kinderen geboren na deze datum, kunnen we niet aansluiten en bijgevolg ook niet verzekeren. Het nationale secetariaat van Chiro is hier heel strikt in.
Enige uitzondering: kinderen die later zijn geboren, maar wel reeds in het eerste leerjaar zitten.
Dank voor uw begrip.
Gepost door: Maarten

Brixius 100 15:01 - 04/09/2007
Ontdek Chiro Eversheim komend weekend op de Brixius 100 festiviteiten.

Klik HIER om een greep uit het programma te bekijken!
Gepost door: Maarten

Terugblik bivak te Burg-Reuland 10:44 - 19/08/2007
Ter afwachting van de foto- en filmnamiddag...


Gepost door: Maarten

IN SEPTEMBER... terug alle remmen los! 15:58 - 03/08/2007

Gepost door: Maarten

Beleef heel even de sfeer op kamp! 00:32 - 26/07/2007
Op onderstaand filmpje kan je heel even de sfeer proeven van op kamp. Zeker eens kijken! Ook Roland van Rompaey van Portrait Studios is langsgekomen en heeft opnieuw gezorgd dat we een geweldige groepsfoto gaan hebben. De Chirojongens van Eversheim kunnen al jaren op zijn steun rekenen. Bij deze willen we hem nog eens extra bedanken voor alles!


Gepost door: Dieter

7 kersverse leiders aangesteld 13:54 - 23/07/2007
22 juli 2007 zijn er 7 kersverse leiders aangesteld op bivak in Burg-Reuland. Proficiat aan Roel, Stijn, Tim, Ben, Jaryd, Bert en Dieter en bedankt voor al julle inzet van dit en de komende jaren. Maak er samen iets onvergetelijks van!


Gepost door: Dieter

Kamp 19:35 - 20/07/2007
In het verre Burg-Reuland is het kamp ondertussen begonnen. Weldra voegen ook de speelclubbers en ponkels zich bij de groep. Op enkele korte regenbuien na is de zon steeds van de partij geweest en de rivier naast onze kampplaats heeft meermaals voor de nodige verkoeling gezorgd. Voor enkele preview foto's kan je terecht op onze fotosite.

Groeten vanuit Burg-Reuland!

Gepost door: Dries

We zijn er klaar voor! 10:36 - 18/07/2007


DINSDAG 18 JULI
Alles loopt gesmeerd!
Het kampterrein is volledig klaar gestoomd om het jong geweld erop los te laten. Het water in de rivier is heerlijk verfrissend.

De kerels bereikten na de eerste dag fietsen, de gemeente Spa. De aspiranten overnachten in Ereze.

Verder is er voor elk lid bij de start van het kamp een leuke verrassing voorzien!

Tot zeer binnenkort!

de leiding
Gepost door: Maarten

Verslag voorkamp te Burg-Reuland 10:34 - 18/07/2007
De meeste leiders zitten op dit moment te Burg-Reuland op onze weide. Zij zijn druk in de weer met de laatste voorbereidingen.

De vrachtwagen van de gemeente bracht onze tenten en ander basismateriaal ter plaatse. Dank daarvoor aan de gemeente en Jeroen (de bestuurder).De nodige tenten werden opgezet, putten gegraven en ... en ... (kwestie van niet te veel te verklappen natuurlijk).

De kerels en aspiranten verzamelen morgen ochtend om 6u om met de fiets op kamp te vertrekken.

Gepost door: Gert

De kampvoorbereidingen voor Burg-Reuland 10:30 - 18/07/2007

Belofte maakt schuld, hier dan ook het eerste berichtje vanuit het bivakfront! De leiding treft de laatste voorbereidingen... alle tenten tiptop controleren, HUD0's kuisen, thema uitwerken, ontbrekend materiaal aankopen, enz. .

Onze kookouders zitten uiteraard ook niet stil, de heerlijkste menu's worden klaargestoomd en diepvriezers worden rijkelijk gevuld. Onze liefste aspiranten bereiden ook hun bijdrage tot een welgeslaagd bivak voor. Enkele leuke weetjes:

-Aan sponsoring geen gebrek dit jaar! We ontvingen onder meer van: Heinz Belgium, Nestle, Campina en Ijsboerke.
-We introduceren 5 nieuwe seniortenten.
-Er zijn speciale postzegels... meer hierover op het bivak zelf. :-)

Ook het bivakboekje staat online. Kijk snel op onze bivakpagina. Wie haalt het grootste postpakket op kamp?

Chirojongens Eversheim
T.a.v. naam van kind
Peters Lothar
Weweler 21
4790 Burg-Reuland


Tot de volgende berichtgeving! de leiding
Gepost door: Maarten

Zwemmen, foto's! 22:21 - 29/05/2007
Het zwemmen was "DE MAX"! Natuurlijk hebben we hiervan fragmenten op gevoelige plaat vastgelegd.


Binnenkort komen de andere foto's ook online. Je kan ze altijd gaan bekijken in ons fotoalbum.
Gepost door: Gert

We zwemmen er op los ! 21:59 - 22/05/2007
Zondag 27 mei gaan we met heel de jongensChiro zwemmen in het zwembad van Meise.

Praktische regeling:

-de ponkels, speelclub en rakkers spreken af om 15u aan de ingang van het zwembad (dus NIET aan de lokalen).
Na afloop, om 16u45, worden ze opgehaald door de ouders AAN HET ZWEMBAD.

-de toppers, kerels en aspi's vertrekken om 14u30 aan de lokalen richting zwembad MET DE FIETS.
Na afloop, om 16u45, zijn de oudste groepen vrij in wat ze doen.

-OPGELET! In het zwembad zijn geen zwemshorts toegelaten.
Deze activiteit is volledig gratis.
Gepost door: Maarten

Bivak ! 10:37 - 28/04/2007
De zomer nadert met rasse schreden. En wie zomer zegt, zegt ongetwijfeld ook BIVAK.
Elk lid mag in de komende weken een bezoekje thuis verwachten van zijn leiders. Daarbij kom je alle nodige info zoals de locatie, de vertrekuren, ... alsook een tipje van de sluier van het kampthema te weten.

Tijdens het bezoek zal worden verzocht de medische steekkaart in te vullen. Wie die graag op voorhand invult, kan die HIER downloaden in PDF-formaat.
Gepost door: Maarten

Speelclubjongens van Eversheim: de winnaars ! 09:21 - 18/04/2007

De speelclubjongens van Eversheim zijn de winnaars van de Ponkel-/Speelclubactiviteit van Gewest Zizo! Een hele dikke proficiat! Hier kan je de foto's en film bekijken! Bedankt voor jullie deelname: zowel de ponkels als de speelclubbers!
Gepost door: Dieter

SPEELCLUB-RAKKERS WEEKEND 2007 12:23 - 28/03/2007

Het speelclub- en rakkersweekend was een succes! We hebben ons alle 35 ontzettend hard geamuseerd en we kwamen terug als rasechte survivalexperts. Dank aan alle ouders die hebben gereden, dank aan Dieter en Koen voor het lekkere eten, dank aan alle leden voor hun enthousiasme en dank aan de leiders die alles in goede banen hebben geleid.

Er staan al enkele foto's op deze website. Klik snel op foto's!
Kok (en oud-leider) Dieter heeft ook aardig wat foto's gemaakt. De foto's van Dieter kan je hier bekijken!

We hebben aardig in de bossen gespeeld en er zijn verschillende leden en leiding teruggekomen met TEKEN op hun lichaam. We vragen aan de ouders om hun zoon extra te controleren op teken en bij twijfel de huisarts te raadplegen.
Meer informatie omtrent teken vind je HIER .

Gepost door: Maarten

Chiro Eversheim draait op volle toeren! 12:03 - 12/03/2007
Chiro Eversheim goes back to the roots (formerly known as Chirobal) was een waar succes! Chiro Eversheim bedankt alle aanwezigen, sponsors, dj en alle anderen die zorgden voor een fijne avond. Klik hier voor de fotos (zeer binnenkort meer foto's).

Ook bedanken we via deze weg onze jongsten voor hun massale aanwezigheid op het kinderbal. Het kinderbal sloot af met een grootse stoelendans en veel superblije gezichten n dat is plezant. Van het kinderbal zullen spoedig foto's online worden geplaatst.

Vorige week ontving ieder lid een nieuw Zwijntje in de brievenbus. Dit Zwijntje is ook in full-color online te bekijken. Klik hier.

In oktober 2006, speelde de leiding een vriendschappelijke voetbalmatch tegen de Scoutsleiding. Oudleider Dieter maaktte hier een filmpje over. Chirojeugd Vlaanderen vond dit filmpje indrukwekkend genoeg om het op hun site (www.chiro.be) te plaatsen. Klik hier.

We hebben drie bijna-bekende-Vlamingen in onze Chiro zitten. Ponkels Edward, Basil en Nick waren te zien in een spot van Kom op tegen Kanker voor de promotie van een boompjesplantweekend. Klik hier om de tv-spot te bekijken.
Gepost door: Maarten

Chirobal + Kinderbal 2006 22:25 - 11/03/2007Gepost door: Maarten

Lekkerbekkenamiddag KAV 20:22 - 06/02/2007
Nu zondag, 11 februari, organiseert de plaatselijke KAV hun jaarlijkse LEKKERBEKKENAMIDDAG. Ze nodigen onze leden (na de Chiro) en ouders daar graag op uit. Hun aanbod gaat van pannenkoek, croque monsieur, wafel express, ijs tot zelfs Hasseltse koffie.
Dit alles vindt plaats in Linde (aan onze lokalen) doorlopend van 15u tot 19u.
Gepost door: Maarten

Onze beste wensen! 12:16 - 31/12/2006
De jongensleiding van Chiro Eversheim wenst al haar leden een geksentriek en fantastisch 2007 toe!

En om het jaar goed te starten... 7 januari uitzonderlijk Chiro op eerste zondag (anders zou het 3 weken geen Chiro zijn).
Gepost door: Maarten

Kerels op de markt van Meise 16:16 - 20/12/2006
Dit weekend, zaterdag 23 december, zullen de kerels op de markt van Meise staan met een stand waar we Glhwein en Chocomelk verkopen.

Met de opbrengst zullen wij een kerelskas aanleggen die voornamelijk zal gebruikt worden voor het financieren van een weekend en het activiteiten op het zomerkamp.
Gepost door: Gert

Fakkeltocht 2006! 13:47 - 07/12/2006

Gepost door: Maarten

Verslag van voetbalmatch Chiro >< Scoete 23:17 - 26/11/2006
Uw reporter ter plaatse kon volgende reportage in elkaar boksen. Enjoy!


Gepost door: Dieter

Christus Koning 13:40 - 23/11/2006
Deze zondag is het Christus Koning ! We werken een hele namiddag rond het jaarthema 'GEKSENTRIEK'. Ouders zijn welkom vanaf 17u in Linde (aan de lokalen). Voor de leden start het op normaal Chiro-uur 14u30.

Tot dan!

de leiding
Gepost door: Maarten

Spaghettiavond! 13:39 - 23/11/2006
Vrijdag 24 november organiseert Chiro Eversheim zijn jaarlijkse spaghetti avond. Bij deze bent u van harte uitgenodigd om een spaghetti te komen eten en te genieten van het kooktalent van onze kookouders. We verwachten u vanaf 18u in De Linde.


Gepost door: Gert

Voetbal tegen de scoette van Roi 20:12 - 13/11/2006
Aanstaande zaterdag(18 november) gaan de leidsters en leidsters van de chiro van Eversheim een ware veldslag uitvechten tegen de scouts van Rode. Een veldslag onder de vorm van een leutig en vriendschappelijk partijtje voetbal uiteraard. Om het allemaal nog wat leuker te maken hebben we besloten de match in het thema "cowboys en indianen" te steken. Dus onder het motto beter n scorende Winnetoe op het veld dan tien in de kantinne gaan wij er natuurlijk voor zorgen dat we de match winnen met de pijlen in de neus. Alle leden zijn hierbij dan ook opgeroepen om hun stoutste mocasinkes aan te trekken en zich op 18 november om 14.00 naar het voetbalveld van Imde te begeven.

Zie dat ge der zijt en dan zullen wij zien dat we winnen!!

[update] Chiro Eversheim - Scoete Van Roi: 8-5

Gepost door: T0kiman

Nieuwe kamp fotoreeks 12:00 - 12/11/2006
Ik heb zonet een compleet nieuwe fotoreeks op de website geplaatst. Deze foto's werden gemaakt door leider Dries.

Je kan deze foto's terugvinden bij Juli 2006: Bivak te Graide. Of door simpelweg HIER te klikken.
Gepost door: Gert

zondag 29 oktober = CHIRO ! 12:38 - 28/10/2006
Er sloop een typfout in de agenda van 't Zwijntje van september, maar komende zondag 29 oktober is het wel degelijk CHIRO van 14u30 tot 18u !
Gepost door: Maarten

Foto- en filmnamiddag 2006 22:28 - 08/10/2006

Door HIER te klikken kan je de volledige flyer in PDF downloaden.
Gepost door: Maarten

Dag van de Jeugdbeweging 2006 22:27 - 08/10/2006

Voor meer info omtrent deze dag, surf je best even naar www.jeugdbeweging.org
Gepost door: Maarten

Zwijntje September 11:01 - 14/09/2006
In Meise vielen de zwijntjes (=ledenbladen) vandaag in de brievenbussen! In de andere gemeenten, zal dit spoedig gebeuren.
Deze week volgt nog een full-color digitale versie van het zwijntje op deze website.

Veel leesplezier en tot zondag!
Gepost door: Maarten

ZONDAG 10 SEPTEMBER TERUG CHIRO ! 11:58 - 02/09/2006
Eindelijk is het bijna zover! Vanaf 10 september 2006 zijn alle jongens van 6 tot 18 welkom aan de lokalen van Chiro Eversheim, Potaardestraat 3, 1860 Meise. We starten zoals altijd om 14u30 en eindigen om 18u00.

Wil je eens weten wat het is om lid te zijn bij de Chirojongens van Eversheim? Klik dan zeker eens hier en zet het geluid aan. Er staan 21 leiders op jullie te wachten die jullie onbeschrijflijke en zalige zondagen zullen doen beleven met als hoogtepunt ... het bivak in juli! Kom massaal naar de lokalen op zondag 10 september! Tot dan!

De leiders van Chiro Eversheim
Gepost door: Dieter

Lindefeesten waren een succes! 11:52 - 02/09/2006
Mede dankzij Chiro Eversheim was 30 jaar Lindefeesten een groot succes! Vooral de bontenavond en Vlaamse Kermis was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de Chirojongens van Eversheim. Bedankt aan alle leiders voor de geleverde inzet en enthousiasme!

En uiteraard zijn er een pak foto's getrokken. Je kan de selectie bekijken op de website van Linde VZW >> www.lindevzw.be. Zeker doen!
Gepost door: Dieter

Leiders werken door 12:06 - 09/08/2006
De leiders zijn nog volop bezig met het opruimen en kuisen van al het materiaal en de lokalen. Het fantastische kamp is helaas achter de rug, maar we kijken allemaal halsreikend uit naar oktober waar onze jaarlijkse foto- en filmnamiddag plaatsvindt. Meer informatie volgt in september als er terug chiro is. En omdat er zo achter wordt gevraagd ... een voorsmaakje.


Gepost door: Dieter

Nieuws uit Graide 23:14 - 20/07/2006
donderdag 20 juli
Wist je dat...

...alles goed loopt in Graide?
...het weer zit fantastisch goed mee, waardoor de waterciterne enkele keren per dag moet worden bijgevuld om de dorst te kunnen lessen.
...de eerste post reeds is toegekomen?
...onze aspi's een katrol hebben gespannen?
...de fietstochten (kerels en aspi's) vlotjes zijn verlopen?
...het rode doek schittert in de zon?
...de rakkers en toppers met superdeluxe VIP-dubbeldekker-bus naar het kampterrein zijn gevoerd?
...de toppers, kerels en aspis vandaag op 2daagse zijn vertrokken?
...de rakkers daarom extra zijn verwend vandaag door onze kookouders?
...de speelclub morgen zijn intrede doet op het kampterrein?


Tot 28 juli!
Gepost door: Maarten

Alles staat klaar voor ons bivak in Graide ! 17:35 - 16/07/2006
Beste leden,
Beste ouders,

Na 2 dagen hard werken staat alles in Graide te wachten op de komst van de leden. De kerels en aspi's vertrekken morgen om 6u 's morgens aan de lokalen met de fiets. De rakkers en toppers vertrekken dinsdag in de namiddag richting Graide. De speelclubbers moeten nog enkele dagen langer wachten. Zij komen aan op 21 juli om zo de hele groep te vervolledigen. Wil je alles nog eens lezen in het kampboekje? Klik dan hier rechts op de topic 'BIVAK' !

Wenst u uw zo(o)n(en), lief, kleinkind, idool, ... een kaartje te sturen? Er is slechts 1 adres:

CHIROJONGENS EVERSHEIM
t.a.v 'naam van kind'
JEAN-POL NOLLEVEAUX
Rue de Progrs 125
5555 GRAIDE

De bagage wordt maandagavond 17 juli 2006 tussen 18u en 20u geladen aan de lokalen. Zorg dat je je bagage dan zeker gaat brengen!

Tot morgen of overmorgen allemaal! Het is stralend weer en beloofd het allerbeste bivak ooit te worden!


De Leiders van Chiro EversheimGepost door: Dieter

Bivak! 17:17 - 16/07/2006
De laatste Chiro zondag zit er op! Dit betekent dat het bivak niet lang meer op zich laat wachten.
De leiding treft nog de laatste voorbereidingen, alsook onze aspi's bereiden een stukje van het kamp voor, als pr leidingsvorming.
Alvast tot 17, 18de of 21ste juli voor de start van het bivak!

De leidingsploeg


PS: de bagage na het bivak zal kunnen worden afgehaald op zaterdag 29 juli tussen 9u en 10u aan de lokalen. Vormt dit een probleem? Aarzel niet om onze groepsleiding te contacteren. Je vindt hun contactgegevens in het kampboekje en op deze website.
Gepost door: Maarten

Zwijntje juni 07:58 - 15/06/2006
Joepie! Morgen (vrijdag 16 juni) of ten laatste begin volgende week ontvangt iedereen zijn Zwijntje in de brievenbus! De digitale versie komt eind deze maand online.
Gepost door: Maarten

Aspi's overleven survivalweekend 10:58 - 16/05/2006
De aspi's hebben hun survivalweekend in de Jungle overleefd. Door tal van overlevingstechnieken toe te passen, kunnen ze nu als geen ander overleven in de moeilijkste omstandigheden. Ze zijn volledig klaar om de post van leider volgend chirojaar (of het jaar daarna) te betreden. Uiteraard willen we jullie de foto's en film niet weerhouden. Surf dus zeker eens naar de aspisite of klik hier voor de foto's en film.

Bedankt voor het geweldige weekend aspi's !
Gepost door: Dieter

Kampbezoeken 22:12 - 30/04/2006
De leiders van Chiro Eversheim komen de leden en ouders graag melden dat we van start zijn gegaan met de huisbezoeken voor het bivak. Indien jullie de medische fishe op het gemak willen invullen, kunnen jullie dat hier downloaden.

Het bivak gaat voor rakkers, toppers, kerels en aspi's door van 18 tot 28 juli 2006. De speelcubbers hun bivak verloopt van 21 tot 28 juli 2006.

Het bivak kost 100 euro voor het eerste kind, vanaf het tweede kind wordt er 80 euro betaald. De speelcubbers betalen altijd 80 euro.

Voor meer informatie kan u altijd contact opnemen met de groepsleiding of VB's (onderaan de pagina).
Gepost door: Dieter

Winnaar van Quizie Time II ! 22:07 - 30/04/2006
De winnaar van de tweede Quizie Time is gekend: het zijn Imre en Derren Vermoesen. Zij zullen hun enige echte chiro-ontbijt ontvangen! Een hele dikke proficiat en ook een dikke dank u aan alle leden en leiding die heeft meegedaan met de kwis! Volgende keer worden jullie misschien de winnaars.

Voor degene die het Zwijntje nog niet hebben gelezen? Je kan het ook online nalezen en dan wel door hier te klikken. Zeker doen!
Gepost door: Dieter

Chiro Xtra Muros V 17:15 - 17/04/2006
Nu zondag, 23 april is het zover ! Dan treden de chirojongens van Eversheim buiten hun grenzen om nieuwe oorden te ontdekken: ONZE JAARLIJKSE CHIRO XTRA MUROS. Dit jaar gaat alles door in 'Domein de Drie Fonteinen' te Vilvoorde. Het wordt een onvergetelijke dag voor jong n oud!

De kerels en aspi's verzamelen om 10u45 aan de lokalen met hun fiets die (uiteraard) volledig in orde is. De speelclub, rakkers en toppers worden om 11:30 verwacht aan de lokalen. Dan rijden we samen met de ouders naar Vilvoorde.

Er is eten en drinken voorzien tijdens de middag. De Xtra Muros eindigt om 17:30. De kerels en aspi's fietsen dan terug naar huis. De ouders komen dan de jongsten onder ons halen in Vilvoorde.

Zoals jullie kunnen zien, hebben we de hulp nodig van bereidwillige ouders die onze leden willen brengen en/of komen halen naar/in Vilvoorde. Je kan voor meer vragen altijd contact opnemen met groepsleider Joris Jannes op 0474 69 99 25. We bedanken jullie alvast voor de hulp!
Gepost door: Dieter

Aspifuif Eversheim in Den Droes 14:54 - 14/03/2006
De aspiranten van Eversheim bedanken alle leden, oud-leiding, sympathisanten en in het bijzonder alle andere chiro's die zijn komen opdagen op de Aspifuif! Jullie zorgden ervoor dat dit een succes is geworden! Tot volgend jaar!
Gepost door: Dieter

Chirobal 19:52 - 19/02/2006
De leiders van Chiro Eversheim willen graag alle leden, ouders, oud-leiding, andere jeugdverenigingen en chirosympathisanten bedanken voor hun aanwezigheid op het Chirobal! Hopelijk hebben jullie er even hard van genoten als wij! In elk geval zien we jullie graag volgend jaar terug!
Gepost door: Dieter

20 jaar jeugdraad in Meise 21:18 - 12/02/2006
20 jaar jeugdraad in Meise is gevierd geweest met heel wat activiteiten. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het grote spel op zondagnamiddag voor alle jeugdbewegingen van de gemeente Meise. Ook Chiro Eversheim was daar (uiteraard) massaal aanwezig. Je kan de foto's en een filmpje bekijken door hier te klikken.
Gepost door: Dieter

Tofste jeugdsite van het jaar 09:09 - 03/02/2006
De website van Chiro Eversheim is niet geselecteerd voor de laatste stemming. Ondanks het massaal stemmen van onze trouwe fans, zal de jury niet zeggen dat wij de tofste jeugdsite van het jaar zijn. De webredactie en webmaster zullen ervoor zorgen dat we weten waarom we niet zijn geselecteerd. Van zodra we dit weten, weten jullie het ook!

Het is niet omdat een jury vindt dat wij niet de tofste jeugdsite zijn, dat dit zo is. Als we zien dat we meer dan 150 bezoekers per dag hebben, stimuleert het ons om dit werk te blijven verderzetten. De website heeft heel wat nieuwe functionaliteiten gekregen en dit zal enkel nog meer verbeteren. Is dit de tofste site van het jaar? UITERAARD! Maar niet enkel de tofste! Ook de meest functionele, origineelste, informatieve, mooiste, handigste, ... website van allemaal!

Nog eens bedankt voor jullie massale deelname aan het stemmen en volgend jaar gaan we voor de hoofdprijs, samen met jullie!
Gepost door: Dieter

20 Jaar Jeugdraad in Meise 21:19 - 25/01/2006
Tijdens het weekend van 4 en 5 februari wordt het 20-jarig bestaan van de jeugdraad van Meise uitgebreid gevierd. Zaterdag is er vanalles te doen in Den Droes, maar ZONDAG (5 februari) is er een activiteit van de jeugdraad waaraan we deelnemen met de chiro. Dus het is dan wel chiro!

Er is zelfs een flyer/affiche van 20 jaar jeugdraad, je kan ze hier bekijken.
Gepost door: Gert

Jeugdwerksite van het jaar 2006! 15:58 - 04/01/2006
Het is weer zover! Jullie kunnen terug stemmen voor de Jeugdwerksite van het jaar 2006. We gaan voor de tofste site van het jaar. Het is duidelijk waarom Dus allemaal, stemmen! Ja, 't is van de moetes.Klik gewoon op de afbeelding, vul dan je naam, e-mail en boodschap in en bevestig daarna de ontvangen e-mail! Chiro Eversheim bedankt jullie alvast voor jullie stem(men)!
Gepost door: Gert

't Zwijntje 23:31 - 15/12/2005
Het formulier van de QUIZ kan je hier vinden.

Helaas heeft de zetvogel ook z'n werk gedaan, er staan namelijk enkele kleine foutjes in 't Zwijntje:
  • De correcte openingsuren voor de Banier van Mechelen en Leuven zijn:
    MA-VRIJ van 9u30 tot 12u30 en van 13u tot 18u ZAT: tot 17u
  • Het kadertje onderaan de 'Chiro Eversheim Textiel'-rubriek is bestemd voor de jongens vanaf rakkers. Met '2 paar grijze of bruine' bedoelen we uiteraard de kousen.

Nog VERDRAAId veel leesplezier!

Gepost door: Maarten

Testen en Examens 09:12 - 09/12/2005
De leiders van Chiro Eversheim wensen al hun leden veel succes met de komende testen en examens. Er zal gewoon chiro worden gegeven zodat ze zich kunnen ontspannen op zondagnamiddag.
Gepost door: Dieter

Kerstmarkt en Fakkeltocht 09:02 - 05/12/2005
Nu zaterdag is het kerstmarkt op de Gemeentelijke Basisschool van Rode. Gedurende de namiddag en avond is het hier fijn vertoeven. Enkele leuke spullen kopen, iets lekkers eten, maar vooral komen naar de tent van de Chiro van Eversheim. Daar kan je immers Gluh-Wein, warme chocolademelk en cake verkijgen. Daarenboven organiseert Chiro Eversheim om 19u haar jaarlijkse fakkeltocht voor alle aanwezigen. Een mooie afsluiter van de fijne dag. Zorg dat je er zeker bent!
Gepost door: Dieter

Pulls 21:50 - 01/12/2005
Een groot deel van de bestelde pulls is vandaag uitgedeeld. Was je er vandaag niet bij en heb je een pull besteld gehad? Geen probleem, dan krijg je hem op zondag 11 december.
Kleine rechtzetting: er waren enkele foutjes geslopen in onze lijst, waardoor enkele leden hun pull onterecht niet hebben gekregen. Deze krijgen die zeker op zondag 10 december (voor of na de Chiro), ze liggen klaar. Onze excuses voor dit ongemak.


Indien je nog geen pull hebt besteld, maar je wenst alsnog een pull te kopen, is dit geen enkel probleem. De prijs is steeds 15 euro en je kan er eentje kopen bij leider Joris of leider Maarten 's zondags na de Chiro.
Voor alle duidelijkheid: de pull is geen verplicht onderdeel van het uniform.
Voor de leden die een pull hebben gekocht...
Vergeet niet je naam in je pull te plaatsen a.u.b.

Gepost door: Maarten

Zweminstuif foto's 20:23 - 01/12/2005
Jawel jawel, de speelclubbers worden beroemd! Tegenwoordig kan je de foto's van de zweminstuif waar de speelclubbers aan meededen terugvinden op meise.be bij sport -> activiteiten. Voor wie de foto's niet onmiddellijk vindt, is hier de directe link.

Ook op onze site staan er natuurlijk ook foto's van de zweminstuif en andere activiteiten. Deze kan je zoals altijd terugvinden in ons fotoalbum door bovenaan in de menubalk op FOTO'S te klikken.

Een klein nieuwtje: de laatste 2 fotoalbums die werden aangemaakt op de chirosite kan je steeds onderaan deze pagina terugvinden. Zo zien jullie snel of er nieuwe foto's op de website staan
Gepost door: Gert

Christus Koning 17:22 - 22/11/2005
Zondag 27 november is het Christus Koning. De jongens hebben chiro om 14:30u en zullen een groot, gezamelijk spel spelen. Om 17:00u zijn alle ouders van harte welkom om te komen naar de bezinning in de Linde. Daarna kan er zoals altijd fijn nagepraat worden. Zorg dat je er zeker bij bent!
Gepost door: Dieter

Spaghetti-avond was een succes! 14:04 - 19/11/2005
De spaghetti-avond was weer een groot succes. De leiders van Chiro Eversheim bedanken de aspi's voor het afwassen, de VB's voor hun onmisbare hulp en de kookouders voor het heerlijke eten en het voorbereidend werk. En uiteraard bedanken we alle ouders, leden, oud-leiding en sympathisanten die zijn komen eten! Tot volgend jaar!
Gepost door: Dieter

De wereld draait rond 21:14 - 13/11/2005
Het themalied van dit jaar (De wereld draait rond) is hier te downloaden zodat alle leden het tegen volgende week kunnen zingen. Wil je thuis luidkeels meebrullen zonder de tekst, dan kan je hier de karaokeversie donwloaden.

Het was vandaag weer een geweldige zondag. En uiteraard hebben we foto's en een filmpje klaar voor onze trouwe bezoekers. Kijk naar de foto's en film van zondag 13 november! Tot volgende week!
Gepost door: Dieter

11.11.11 16:29 - 12/11/2005
De leiders van Chiro Eversheim verzamelden vandaag meer dan 500 euro in voor het gevecht tegen onrecht. Bedankt aan de leiders voor hun inzet, Jef en Annemie voor de organisatie en de mensen voor hun steun. Samen kunnen we het verschil cht maken.
Gepost door: Dieter

Aspi's vormen n hecht team 16:10 - 01/11/2005
De aspi-jongens hebben dit weekend bewezen dat ze samen kunnen werken in n groot team. En ... we hebben er uiteraard bewijzen van! Gewoon hier klikken en kijk naar de foto's, de filmpjes en de bloopers! Voor meer aspinieuws, surf naar www.aspis.be
Gepost door: Dieter

De chirojongens hebben er een lap op gegeven ! 21:05 - 27/10/2005
De chirojongens van Eversheim zijn het nieuwe jaar begonnen met meer dan 100 leden en leiders! Een fijn gevoel voor alle leiders dat zoveel leden zich amuseren bij ons en dat de ouders ons hun kinderen toevertrouwen! Wil je even kijken hoe goed wij ons hebben geamuseerd deze zondag? Klik dan hier en kijk naar de foto's en het filmpje!
Gepost door: Dieter

Te koop! 20:23 - 26/10/2005
Jongens of meisjes die een uniform of andere chirokledij nodig hebben, kunnen best eens gaan zien op de pagina Gezocht? van deze website.

Ikzelf heb thuis nog heel wat 2de hands kledij liggen:
  • broekrok (maat 16)
  • korte broek kinderen (maat 16)
  • rode chiro t-shirt (small)
  • blauw chirohemd (maat 14)
  • blauw chirohemd (maat 16)

Ook aspirant Rob heeft nog een chiroshort (maat 10) liggen.

Indien je zelf nog heel wat zaken hebt liggen, neem dan contact met ons op via de Contact pagina, dan zetten wij dit zeker op de website.
Gepost door: Gert

Bedankt! 13:17 - 17/10/2005
Onze jaarlijkse foto- en filmnamiddag zit er weer op! Wij bedanken alle ouders en leden voor de talrijke opkomst, de zaal was net groot genoeg.
Ook nog eens nen dikke proficiat voor alle leiding en mensen die dit gerealiseerd hebben: Dries (voor de film), Dieter, Maarten en Mieke (voor de presentaties), de technici (waaronder Ben) om hun zondag namiddag op te offeren,... (+ alle mensen wie ik vergeet). Kortom, het was zalig!
Foto's die deze namiddag werden genomen kan je nu al bekijken op deze website. Ook de foto's van de doop en overgangsspel kan je bekijken.
Gepost door: Gert

Dag van de Jeugdbeweging 2005 13:15 - 17/10/2005

NU VRIJDAG (21 oktober)

Trek je chiro-uniform aan en ga zo naar school of werk!
Meer info hier!
Gepost door: Maarten

Foto-filmnamiddag + inschrijvingen 2005-2006 11:03 - 09/10/2005
Beste leden, beste ouders,

Op ZONDAG 16 OKTOBER houden we onze jaarlijkse foto-filmnamiddag.
Opgelet! : dit jaar vindt deze plaats op een nieuwe locatie, met name De Muze (cultuurzaal) van Meise (Brusselsesteenweg 69 - Meise).
Praktische regeling:
14u stipt: start van foto-en filmpresentatie klein kamp te Meeuwen
15u45-16u45: inschrijvingen Chirojaar 2005-2006
---------->> mogelijkheid tot bekijken + nabestellen van foto's van beide kampen.
aansluitend: foto-presentaties Hongarije (jongens en meisjes)
---------->> korte Chiro voor speelclub-rakkers-kwiks op terreinen aan de Muze.
Gepost door: Maarten

Lindefeesten! 19:05 - 19/09/2005
Velen zullen het al wel gehoord of gelezen hebben: onze Chiro heeft in de media gestaan samen met enkele andere bewegingen uit Eversheim! We stonden in Het Nieuwsblad en Het Cursiefje
De artikels kan je hier nalezen:

Gepost door: Gert

Filmnamiddag TRAILER! 13:51 - 10/09/2005
Zoals jullie allemaal al wel wisten is het 16/10 onze foto en filmnamiddag over het buitenlands en binnenlands kamp.
MAAAAAR, we willen jullie nu al een klein voorsmaakje geven en daarom heeft leider Dries een trailer gemaakt. Een trailer is een klein voorbeeldstukje film met fragmenten uit de echte film
Ik heb de video in verschillende formaten gezet zodat iedereen deze zeker kan zien.
- Lage kwaliteit WMV filmpje (1,5MB) -> download (reeds [wmvlow] keer gedownload)
- Hoge kwaliteit WMV filmpje (4,8MB) -> download (reeds [wmvhigh] keer gedownload)
- Hoge kwaliteit AVI DivX filmpje (4,8MB) -> download (reeds [divxhigh] keer gedownload)
Reacties kunnen jullie altijd kwijt op de babbelbox
Gepost door: Gert

Werving 18:48 - 09/09/2005
De leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool van Rode hebben vandaag een geweldige namiddag gehad. De leiders en leidsters van Chiro Eversheim hebben hun laten proeven van het chiroleven. En de reacties waren fantastisch! We hopen alle jongens en meisjes nu zondag te mogen verwelkomen zodat zij een volledige zondag meemaken bij Chiro Eversheim. Voor meer informatie? Contacteer onze groepsleiding. Zij zullen op al jullie vragen antwoorden! Tot zondag!
Gepost door: Dieter

Terug Chiro ! 10:36 - 31/08/2005
Het is bijna zover! Zondag 11 september 2005 is iedereen terug welkom om 14:30 aan de lokalen van Chiro Eversheim, achter De Linde. Het adres? Potaardestraat 3, 1860 Meise. Ben je een trouw lid? Dan weet je al wat je te wachten staat: fun in het kwadraat! Ben je nieuw? Kom dan zeker eens een namiddag proberen bij de plezantste jeugdbeweging van 't land! Tot dan!
Gepost door: Dieter

Spel Zonder Grenzen 11:22 - 20/08/2005
Zondag 28 augustus op de Lindefeesten wordt er een groot spel zonder grenzen gespeeld. Indien jullie hieraan willen deelnemen, gelieve dan zo snel mogelijk het papiertje gekregen na het grootkamp in te vullen en aan een van uw leiders / leidsters te bezorgen.
Gepost door: Gert

Babbelbox ONLINE + Aspi foto's Hongarije 17:50 - 03/08/2005
Ik heb een beetje werk gemaakt van de babbelbox, die is nu dus terug online!
De eerste kampfoto's van het bivak in Hongarije zijn online op de aspiranten site.
Gepost door: Gert

Foto's kleinkamp 12:17 - 31/07/2005
Om jullie een klein voorsmaakje te geven op onze jaarlijkse foto- en filmnamiddag (deze zal doorgaan op 16 oktober), heb ik reeds enkele foto's van het kleinkamp online gezet. Je kan ze hier vinden.
Gepost door: Gert

Aankomst zaterdag van Hongarije 14:24 - 30/07/2005
Beste ouders, lieven en chirovrienden: jullie zonen en/of dochters komen al aan om 10:00u DEZE VOORMIDDAG. Ondanks de voorspelling dat dit weekend het drukste verkeersweekend van het hele jaar wordt, heeft de buschauffeur goed gereden en zijn ze nu al in Belgi. Afspraak rond 10 uur aan de lokalen in de Potaardestraat 3 te Eversheim.
Gepost door: Dieter

De busreis naar Hongarije 08:43 - 25/07/2005
Dat de tito's, keti's, aspi's en leiding goed zijn aangekomen, dat wist je waarschijnlijk al. Uw reporter ter plaatse volgde de bus tijdens haar reis en kwam terug met dit korte filmpje. Veel kijkplezier!
Gepost door: Dieter

Vertrek Buitenlands Kamp! 11:03 - 18/07/2005
Het vertrek op buitenlands kamp is 2 uur vervroegd! Wij vertrekken dus dinsdagavond om 19u. Iedereen wordt verwacht om 18u30 aan de lokalen.

Dit zijn onze adressen:
Meisjes:
Chiro Eversheim H-538
Naam van uw dochter
Kalman
Szent Istvan utca 2
H-2027 Dms
Hongarije
Jongens:
Chiro Eversheim H-538
Naam van uw zoon
Mtys
Nagy Lajos u.2
H-2025 Visegrd
Hongarije
Een brief vanuit Belgi wordt best aan het begin van de periode met een prior zegel verstuurd. Port voor zo'n brief is 0,70 EUR.
Gepost door: Gert

Kleinkamp 2005 12:35 - 15/07/2005
Met spijt in het hart deel ik mede dat het kleinkamp reeds gedaan is. Voorbijgevlogen zijn de dagen! Meer zaken over het kamp komen zeker nog online te staan (foto's, tekstje). Hou de website zeker in de gaten!
Dit kamp werden er 5 nieuwe leiders (Jeroen, Pieter, Koen, Maarten en Willem) en 4 nieuwe leidsters (Mieke, Annelies, Roxane en Anke) aangesteld. Nogmaals proficiat!!
Gepost door: Gert

Nieuws vanuit de Meeuwse onderwaterwereld! 12:40 - 04/07/2005
Maandag 4 juli
We zijn gisteren veilig en wel aangekomen op onze bivakplaats! De kookouders hadden als avondmaal heerlijke spaghetti bereid. Enkele leiders en leidsters hadden gezorgd voor een schitterende, zeer humoristische bonte avond als afsluiter voor de eerste dag. Vanochtend stonden we op met een stralend zonnetje!
Alvast tot zondag!
Gepost door: Maarten

Bivak in Opglabbeek 10:13 - 03/07/2005
Het is bijna zover! Zondag vertrekken de speelclubbers en rakwi's op bivak naar Opglabbeek! Het beloven 7 spannende dagen te worden op onze ontdekkingsreis door de onderwaterwereld ... Hier kan je enkele belangrijke gegevens vinden:

ZATERDAG 2 JULI: Bagage binnen brengen tussen 18:00 - 20:00 uur
ZONDAG 3 JULI: Verzamelen aan de lokalen om 13:00 uur
ZONDAG 10 JULI: Aankomst aan de lokalen ROND 15:00 uur

Indien je een brief wenst te sturen naar je kleine (b)engel, kan dat naar dit adres:

Chiro Eversheim
T.a.v naam van uw kind
Zavelweg Z-N
3670 Meeuwen
Gepost door: Dieter

Bedankt ! 15:15 - 13/06/2005
De leiders willen graag de oud-leiders bedanken die zich belangeloos inzetten om zondag de studerende leiders te vervangen zodat de leden geen enkele zondag hoeven te missen. Duzend keer bedankt mannen!
Gepost door: Dieter

Succes 15:13 - 13/06/2005
De leiding van Chiro Eversheim wenst al haar leden veel succes met de komende examens. Even doorzetten en dan vertrekken we samen op kamp!
Gepost door: Dieter

Foto's speelclub- en rakkersweekend 10:17 - 27/05/2005
Hehe, hier zijn ze dan, de foto's van het speelclub- en rakkersweekend te Geel.
Indien je een foto in groot formaat wilt hebben (bijvoorbeeld om af te drukken op super kwaliteit), kan je leider Dieter altijd het fotonummer mailen (de bestandsnaam). Hij stuurt je de foto dan in groot formaat per email. (LET OP: Uw mailbox moet ongeveer 3MB vrije ruimte hebben!)

UPDATE: Er is ook een filmke gemaakt van het weekend hier te bekijken. (rechtermuisknop -> opslaan als werkt altijd )
Gepost door: Gert

Speelclub- en Rakkersweekend te Geel 13:38 - 09/05/2005
Het speelclub- en rakkersweekend was een succes! We hebben ons alle 47 ontzettend hard geamuseerd. Dank aan alle ouders die hebben gereden, dank aan Jos (curriesaus met kip) en Mieke (spaghettisaus) voor het eten, dank aan alle leden voor hun enthousiasme en dank aan de leiders die alles in goede banen hebben geleid.

De foto's zijn deze week op de site te bezichtigen! Kom dus zeker regelmatig kijken!
Gepost door: Dieter

Foto's 35 jaar Chiro Eversheim 08:48 - 24/04/2005
Voila, voila, de eerste foto's van het gebeuren staan online! (Je vindt ze onderaan deze pagina of op de foto's pagina).
Er is ook een klein filmke dat je hier (rechtermuisknop --> opslaan als) kan bekijken.
Wie er nog foto's / filmkes / tekstjes over het gebeuren heeft, mag ze mij altijd emailen (mijn emailadres staat bij afdelingen --> leiders).
Gepost door: Gert

35 jaar Chiro: dag 2 20:51 - 18/04/2005
Een SUPERDAG!! Gelukkig zijn we gespaard gebleven van de regen en konden alle activiteiten doorgaan. Zo waren er 2 winnaars bij het Schijt Je Rijk spel, bedroeg het record bakklimmen 20 stuks, geeft go-cart racen in uw eigen wijk een kick en oogt slacklining makkelijk, maar is het moeilijk. Ik ga hier niet alle activiteiten nog eens op een rijtje zetten, maar de afwezigen hadden ongelijk!
Foto's (en filmpjes) van dit evenement mag je hier spoedig verwachten.
Gepost door: Gert

35 jaar Chiro: dag 1 09:35 - 17/04/2005
Ondertussen zit de eerste "dag" van het 35 jaar Chiro weekend er al op. De streekbieren avond met de show (gepresenteerd door Dieter en Thomasina) was een groot succes!
MAAR! Vandaag (zondag) valt er nog heel wat meer te beleven: pitafestijn, schijt je rijk, go-cart race, bakklimmen, slacklining, massazangstonde, tentendorp, foto- en videotentoonstelling, volksdans en afrikaanse dans, dit allemaal vanaf 12 uur rond de chirolokalen en De Linde.
Iedereen is van harte welkom!
Gepost door: Gert

Chiro Eversheim in Dubbelpunt! 23:05 - 06/04/2005
Dubbelpunt is het maandelijkse tijdschrift van en voor chiroleiding. Op de site van Chirojeugd Vlaanderen kon men lezen dat men een 'conflictfoto op een leiderskring' zocht... we aarzelden niet om hieraan mee te doen. En je kan het al raden... wij staan op de cover met deze foto


We hebben de eerste 3 pagina's van de Dubbelpunt ingescand, want op pagina 2, jawel, jawel staat leider Peter!


Gepost door: Gert

35 jaar Chiro 22:09 - 29/03/2005


Gepost door: Maarten

Foto's 16:46 - 21/03/2005
'k Heb net de foto's op de site gezet van het kinderbal en van zondag 20/03. De Kerels en Toppers zijn boompjes gaan planten voor het goede doel (Kom Op Tegen Kanker en Natuurpunt). Er komen nog meer foto's aan van die bewuste zondag!
Gepost door: Gert

CHIROEVERSHEIM.BE 19:32 - 19/03/2005
Chiroeversheim.be is een feit! Vanaf nu dus altijd naar die website surfen, de .tk verwijst je toch alleen maar (traag) door. Ook het forum is verhuisd en kan je nu vinden op www.chiroeversheim.be/forum
De leiders en leidsters krijgen een emailadres in de vorm van x@chiroeversheim.be
Gepost door: Gert

Chiro Eversheim in de krant! 19:47 - 16/03/2005
Chiro Eversheim staat in de krant! Zoals jullie wel zullen weten, hebben we met z'n allen takken liggen sleuren aan het Velaertbos. En we zijn (met foto!) in de krant verschenen! Het artikel kan je hier bekijken! Chiro Eversheim, de Play's 2B? NatuurLeuk!
Gepost door: Dieter

Bedankt! + Aspifuif 10:41 - 16/03/2005
Graag willen we alle mensen bedanken die naar ons chirobal zijn gekomen! Merci, het was echt fun!
Proficiat aan de organisatoren van het bal, ge hebt da goe gedaan!
Niet vergeten --> deze vrijdag 18 maart is het ASPI'S MESSAGEPARTY in Den Droes, dus ziet maar da ge van de partij zijt!
Gepost door: Gert

CHIROBAL 2005! 09:51 - 10/03/2005
Zoals iedereen wel al lang wist is het DIT weekend zaterdag 12 maart ons jaarlijks chirobal. Dit jaar gaat het bal echter niet door in De Linde, maar in de Sint-Cecilia zaal te Wolvertem.
Kaarten kosten 3EURO in voorverkoop en 4EURO aan de kassa. Je kan ze nog steeds kopen bij elke leider/leidster van de chiro.
Ziet da ge'r zijt!
Gepost door: Gert

Oud-leidersdropping 15:35 - 06/03/2005
Zaterdagnacht 5 maart 2005 hebben de oud-leiders van Chiro Eversheim weer en wind getrotseerd voor hun nachtdropping. Stappen, vlotten maken, fietsen, klimmen, voetballen, ... alles hebben ze doorstaan! En wij? Wij hebben het bewijs! Nog is bedankt voor jullie enthousiasme en tot volgend jaar!
Gepost door: Dieter

Natuurleuk ! 21:01 - 20/02/2005
Vandaag hebben alle jongens en meisjes van Chiro Eversheim het jaarthema cht toegepast en hebben we ondervonden dat de natuur leuk is! Gedurende twee uur heeft iedereen met takken, stammen, bomen, ... liggen sleuren aan het Velaertbos. Zo hielp Chiro Eversheim Natuurpunt Meise. Meer dan 100 kinderen en jongeren hebben zich ingezet! Kijk zelf maar!
Gepost door: Dieter

Site/forum niet bereikbaar 17:10 - 14/02/2005
De voorbije 2 dagen waren de chirosite en het chiroforum niet bereikbaar tengevolge van een technische fout op de server. Excuses vanwege het Maxhosting team daarvoor.
Nu is alles terug stabiel up and running, have fun!
Gepost door: Gert

Jeugdwerksite van het jaar 2005! 21:48 - 01/02/2005
Via email vernam ik deze week dat er terug een beste jeugdwerkingssite van het jaar 2005 zal verkozen worden. Natuurlijk heb ik ons onmiddelijk ingeschreven!
Door op het prentje te klikken hierboven kan je op ons stemmen.
Probeer zoveel mogelijk mensen op onze chirosite te laten stemmen. Er zijn heel mooie prijzen te winnen waar we met de chiro zeker iets gaan kunnen doen.
Gepost door: Gert

Primeur :: Chiro-Eversheim-Pulls 21:26 - 01/02/2005
Via de site, krijg je de meest nieuwe nieuwtjes van het Chiro-front...
Ook dit: Je leest het goed, weldra worden de eerste chte Chiro-Eversheim-Pulls gedragen!
Binnenkort zal elk lid de mogelijkheid hebben om er eentje te bestellen.
Concrete informatie zal je binnen korte tijd vernemen via een brief!
Gepost door: Maarten

Belangrijke data 21:25 - 01/02/2005
Enkele belangrijke data voor de vrij onmiddellijke toekomst
zaterdag 12 maart: jaarlijks ChiroBal in zaal Sint-Cecilia (!nieuw) te Wolvertem. Dit bal wordt voorafgegaan door het kinderbal. Meer info volgt!
vrijdag 18 maart: ASPI-FUIF 2005: Message-Party in jh den droes.
Gepost door: Maarten

Propere lokalen 10:43 - 07/01/2005
De leiding heeft op 1 en 2 januari 2005 met man en macht de lokalen gekuist en het overtollige vuil naar het containerpark gebracht. De lokalen blinken nu weer! Wil je het resultaat eens bekijken? Klik dan hier.
Gepost door: Dieter

35jaarchiro.be 19:11 - 06/01/2005
Jaja, u leest het goed, 35jaarchiro.be is een feit! Dankzij leider Dieter zag deze site het levenslicht. De site gaat natuurlijk over het 35 jarige bestaan van Chiro Eversheim. Voor meer informatie zou ik hem eens bezoeken.
Gepost door: Gert

Chiroeversheim.tk, chirosite van het jaar!! 19:09 - 06/01/2005
Net zoals vorig jaar doet onze website Chiroeversheim.tk dit jaar ook mee aan een wedstrijd voor de beste chirosite van het jaar. Dit jaar gaat de wedstrijd uit van Chiro.be en zijn er weer mooie prijzen te winnen. Daarom kunnen jullie stemmen op onze site door HIER te klikken. Verdere uitleg staat ook op die site. Stemmen maar zou ik zeggen en vooral, ook veel andere mensen aanzetten om te stemmen!
Gepost door: Gert

De spaghettiavond 19:09 - 06/01/2005
De spaghettiavond was dit jaar een groot succes! We bedanken hiervoor de organisatoren die de spaghettiavond in elkaar staken. Een spaghettiavond gaat natuurlijk niet door zonder SUPER KOOKOUDERS die ervoor zorgden dat er lekkere spaghetti was, bedankt!!! Op ons forum (of door snel hier te klikken) kan je jouw mening achterlaten over de spaghettiavond.
Gepost door: Gert

Voorstelling buitenlands kamp 19:00 - 06/01/2005
Zondag 31/10 zijn alle leden en ouders vanaf toppers en tippers uitgenodigd op de voorstelling van ons buitelands kamp om 16u in Den Droes.
De jongenschiro start zoals elke zondag gewoon om 14u30. Daarna zullen de toppers, kerels en aspiranten om 16u ook naar deze presentatie komen kijken in Den Droes.
Gepost door: Gert